Teken van leven XXXlll: Elf november

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

vandaag herdenkt Europa het einde van een waanzinnige moordpartij die in 1918 een einde maakte aan dynastieën en staten welke tot begin de 20ste eeuw aan Europa vorm gaven. Het was een Europese vier jaren durende broedermoord zonder voorgaande, waarbij miljoenen jonge mensen werden opgeofferd door bevelhebbers welke zich verscholen achter hun opdrachtgevers: de gekroonde of niet-gekroonde staatshoofden. Bij de gekroonden ging het dan nog om bloedverwanten, wat deze Eerste Wereldoorlog persoonlijker maakt. En onbevattelijker. 

In Vlaanderen rusten op tal van kerkhoven soldaten uit heel Europa en uit alle continenten.

Tussen hen zij die rusten onder het AVV-VVK, de “heldenhuldezerk” van de Frontbeweging, ontworpen door Joe English. Een Frontbeweging die later de motor was van een bredere Vlaamse Beweging waar wij vandaag, 103 jaar later, als Seniorenforum deel van uitmaken. Dat doen wij zonder complexen: met “woke” of andere nonsens hebben we geen uitstaans, wij niet.

Zeker is dat Stijn Streuvels deel uitmaakt van dat gedeelde verleden, en daarom gaan we op vrijdag 19 november op bezoek in het Letterenhuis. Er zijn nog enkele plaatsen ter beschikking. We komen samen om 13.30 uur in De Leeuw van Vlaanderen, Jezuiëtenrui, Antwerpen. Snel inschrijven.

Bijdrage 8 euro (Museumpashouders slechts 4 euro).  

Zeker is dat het Vlaams Nationaal Jeugdverbond al zestig jaar deel uitmaakt van dat gedeelde verleden, en daarover komt Ledy Broeckx, die we mogen aanspreken met “verbondsleidster”, op vrijdag 26 november vertellen tijdens een “Amerikalezing” in het VB-secretariaat, Amerikalei 98, Antwerpen. De lezing vat aan om 14.00 uur. Best snel inschrijven! Vrije bijdrage. Spaaractie.

Zeker is dat samen toffe dingen doen deel uitmaakt van onze Vlaamse Beweging, zoals samen op daguitstap naar Keulen gaan! Dat kan op zaterdag 4 december voor de spotprijs van 10 euro (leden van VSF Kempen-Grobbendonk betalen slechts 5 euro!) met opstapplaats aan P&R Rond Punt Wommelgem om 07.45 uur. In Keulen kan u zelf vrij uw dag invullen.

Voor deze uitstap moet u zich inschrijven via

vsf.kempen.grobbendonk@telenet.be of GSM: 0486 438 001.

Zeker is dat Ludwig Van Beethovens “Negende Symfonie” tot ons Europees erfgoed behoort. “Alles wat u ooit over Beethoven wilde weten maar nooit durfde te vragen” komt aan bod tijdens de “Amerikalezing” op woensdag 8 december, met inleiding door Hugo Daans, verwant aan de familie.

Om 14.00 uur, VB-secr. Amerikalei 98, Antwerpen.

Inschrijven aanbevolen! Vrije bijdrage. Spaaractie.

En zeker is dat Vlamingen van feesten houden, en senioren nog het meest!

Daar we in september fantastisch ontvangen waren in feestzaal “’t Goorhof” te Sint-Job (Brecht), keren we graag terug om daar ons eigenste “Joelfeest” te houden, warm- en koud-buffet inbegrepen, alsook wat extra’s.

Aanvang om 15.00 uur, ’t Goorhof, Kerklei 16, St. Job.

Een korte, sfeervolle wandeling*, onderbroken voor een glas glühwein of chocomelk, gaat de viering van de “Winterzonnewende” vooraf. De overgang van het oude naar het nieuwe… onze invulling van een “nieuwjaarsfeest”.

Bijdrage: 23 euro p p. Spaaractie.

*Wie wenst kan in de zaal, gedurende dat anderen wandelen, een “vervangprogramma” bijwonen. Even sfeervol.

De “Winterzonnewende” vangt aan na terugkomst van de wandelaars.

Voor dit alles kan u inschrijven via

seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org

U kan ook telefoneren: 0495 827 607.                               

Voor Streuvels en Joelfeest bevestigen door storting van het juiste bedrag op de rekening van Seniorenforum Antwerpen:

BE42 3631 7263 2354 m v v datum + namen deelnemers.

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

gisteren ontdekten we tijdens ons bezoek aan het ADVN dat we al in het archief van het Vlaams Nationalisme aanwezig zijn.

Gelijk doen we hierbij een oproep aan u allen om eens te kijken in uw laden en kasten of er niets is dat wat voor het nageslacht van belang kan zijn, en dat verband houdt met de seniorenwerking van het Vlaams Belang. We hebben al een geschiedenis…  

Namens Seniorenforum regio Antwerpen,

Dirk

%d bloggers liken dit: