Tom Van Grieken blij met ruk naar rechts in Oostenrijk en feliciteert FPÖ met historische overwinning

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert “uitermate verheugd” op de resultaten van de Oostenrijkse verkiezingen en de ruk naar rechts die daaruit blijkt. Tom Van Grieken: “De FPÖ boekt een forse winst van 5,5%. Meer dan 1 op 4 Oostenrijkers stemde vandaag voor de FPÖ. Ik wil onze politieke bondgenoot dan ook van harte feliciteren met deze historische overwinning.

De grootste partij van Oostenrijk werd evenwel de ÖVP waarvan kopman Sebastian Kurz – in een verkiezingscampagne die in de eerste plaats over de bescherming van de Oostenrijkse identiteit ging – de standpunten van de FPÖ voor een groot deel kopieerde. Kurz sprak zich bijvoorbeeld uit voor het sluiten van de immigratieroutes en lagere uitkeringen voor immigranten.

Tom Van Grieken: “De verrechtsing van de Oostenrijkse ÖVP was een duidelijk gevolg van de hete adem van de FPÖ. Uit de verkiezingsoverwinningen van FPÖ (+ 5,5%) en ÖVP (+ 7,6%) blijkt dat de Oostenrijkse kiezer massaal voor een kordater immigratiebeleid heeft gestemd.”  Kurz en zijn ÖVP sluiten een coalitie met de FPÖ niet uit. Meer nog, nadat de ÖVP in mei de door ruzies geplaagde regering met SPÖ opblies, lijkt de kans op een ÖVP-FPÖ-coalitie zelfs zeer reëel. Tom Van Grieken: “Bijna 60% van de Oostenrijkers koos voor partijen die campagne voerden voor een aanscherping van het immigratiebeleid. Met een rechtse ÖVP-FPÖ-regering zal de Oostenrijker de verandering krijgen waarvoor hij gekozen heeft.”

Tom Van Grieken: “Na de recente overwinning van de AfD in Duitsland die CDU-CSU ertoe aanzette een immigratieplafond af te spreken, toont dit nogmaals aan dat rechtsnationale partijen zoals het Vlaams Belang nog steeds de gamechangers zijn die de koers uitzetten. Dit is bijzonder hoopgevend in een tijd waarin Europa meer dan ooit geconfronteerd wordt met de gevolgen van massa-immigratie en islamisering en de nood aan een rechts beleid dat onze identiteit en beschaving opnieuw veilig stelt dus meer dan ooit actueel is.”

%d bloggers liken dit: