Tweede week van ‘lichte quarantaine’ (Dirk Van Onckelen, voorzitter SF-Antwerpen)

Vlaamse vrienden, senioren,

tweede week van “lichte quarantaine”…

Positief denken en handelen blijft de boodschap.

Het is goed dat we nog buiten mogen komen, dat we niet “in ons kot” moeten blijven.

Een frisse oostenwind, een pracht van een blauwe hemel en een stralende zon, drie voorwaarden om de ontluikende natuur in nabijgelegen bos of park te ontdekken.

Ga gerust wandelen of stap gerust op de fiets, maar hou voldoende afstand.

Rij door de veel stiller en veiliger geworden straten, zie hoe aan tal van huizen witte lakens, handdoeken of slingers allen die vandaag tot het uiterste gaan om mensen te redden, om onze winkels te bevoorraden, om onze vuilnis op te halen, instaan voor onze veiligheid… hoe we aan al deze mensen massaal hulde brengen. Een witte hulde, als meiklokjes wit!

Als senioren zijn we volwassen genoeg om ons aan de beperkende maatregelen te houden. We gaan niet “markten” noch samentroepen op pleinen zoals sommigen die geloven dat een opperwezen hen wel zal beschermen. Ook al ben ik zelf een gelovig mens, een christen, of probeer ik dat toch te zijn.

Dat brengt me bij een definitie van het goddelijke: “We weten niet of God drinkt. Misschien drinkt hij, misschien drinkt Hij niet, maar als Hij drinkt is het niet zonder reden.” (Gerard Reve, Het boek van violet en dood. Aanbevolen lectuur) 

Dichter bij de waarheid gaan we, denk ik, niet komen. En zeker nu drinkt Hij, als Hij drinkt, met reden…

De hamsterwoede is voorbij. Er gaat na de crisis in bepaalde winkels in bepaalde wijken wellicht een promotie van toiletpapier komen…

Maar wat we werkelijk nodig hebben (verse groenten, melk, water…de basisproducten dus ook toiletpapier) is aanwezig en zal aanwezig blijven.

We kregen van sommigen de vraag wanneer we onze werking hervatten. En zeer concreet of het Havenbezoek op 2 mei kan doorgaan.

Dat, vrienden senioren, weten wij nu ook nog niet. Maar wel weten we dat, als we het weten, we het aan u laten weten.

Zeker is wat niet doorgaat. Geen zangfeest maar ook geen Bormsherdenking die voorzien was op 19 april. Beiden zijn een jaar uitgesteld.

(Zoals ook het Eurovisiesongfestival, maar dat is meer een geluk dan een tegenslag. Nu goed; smaken en kleuren, daar valt niet over te twisten.)

Intussen schijnt hier volop de zon en maakt de dag zich op om geleefd te worden! Beleef hem, beleef alle dagen!

Hou contact met de geliefden vanop veilige afstand!

Hou corona buiten!

Hartelijke, warme groeten vanwege

Stuurgroep Seniorenforum Antwerpen,

Dirk Van Onckelen, voorzitter.  

%d bloggers liken dit: