Une histoire belge: ‘Gedeald, verkracht, geradicaliseerd en vrijgelaten’

Mustapha Bali, een geradicaliseerde Marokkaan die werd opgesloten voor onder meer drugsfeiten en de verkrachting van een zwakbegaafde vrouw, moet worden vrijgelaten omdat zijn land van herkomst, Marokko, hem weigert op te nemen. Volgens minister De Block (Open VLD) weigert Marokko nu ondanks “heel wat inspanningen” om de juiste reisdocumenten te bezorgen aan Bali. En nu dat de maximale vasthoudingstermijn (8 maanden) is overschreven, moet de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) de man vrijlaten.

In mei 2018 trokken staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) met veel getoeter en getweet naar Marokko om die uitleveringen te regelen. Eerder maakte ook Koen Geens (CD&V) een uitstapje naar Rabat.

Het resultaat van beide tripjes was en is blijkbaar heel mager.

Bali zat al een gevangenisstraf uit van 17 jaar ,voor drugsfeiten en geweld, maar in 2018 kwam daar nog eens een celstraf van 3 jaar bij wegens de verkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw (21). Hij is de broer van Samira Bali. Zij werd in 2016 tot 27 jaar celstraf veroordeeld omdat ze de opdracht gaf om haar ex-vriend te vermoorden. Samira Bali is momenteel getrouwd met de ex-Syriëstrijder Younes Delefortrie. ��f


%d bloggers liken dit: