Verslag ‘Amerikalezing’ door JAN PENRIS

Verslag “Amerikalezing” door JAN PENRIS: “DE HAVEN VAN ANTWERPEN, verhaal van een ronkende motor.”

“Wat is dat hier voor een negerdorp!” Uitspraak toegeschreven aan… neen, niet Filip Dewinter of Tom Van Grieken maar aan Napoleon Bonaparte. Dit, en zoveel meer, vernamen onze mensen tijdens de voordracht van ere-volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Jan Penris, de havenspecialist van het Vlaams Belang.

Zijn inleiding was opgebouwd rond drie begrippen: mensen – aardrijkskunde – toekomst. De “dokwerker”, vandaag spreken we van havenarbeiders, is hij die motor ronkend houdt. De ligging van Antwerpen, hoewel diep in ’t binnenland een getijde haven, is zo centraal dat we de grootste in Europa zijn inzake containervervoer. En tenslotte de toekomst, en daar denkt Jan dat vooral de chemie nog vele kansen biedt. Verrassend: Jan had slecht 15 minuten nodig om de drie begrippen te duiden maar gelijk was het een voorzet voor een vragenronde welke Jan, en de aanwezigen, toeliet om dieper op verschillende aspecten in te gaan. Een vragenronde die doorging in de Brabobar waar nog lang werd nagepraat. Volgende afspraak op deze locatie, Amerikalei 98, Antwerpen, is met Ledy Broeckx die komt vertellen over 60 jaar VNJ.

Deze “Amerikalezing” (verwijzend naar de locatie!) gaat door op vrijdag 19 november en iedereen is welkom, maar liefst wel inschrijven. Dirk van Onckelen, vzt Seniorenforum regio Antwerpen.

%d bloggers liken dit: