Vlaams Belang-app rondt in razend tempo kaap van 35.000 downloads

De app van het Vlaams Belang heeft op minder dan een week tijd 35.000 downloads verzameld. Dat is zelfs voor commerciële apps een omvangrijk getal, laat staan een politieke app. “Het betekent dat niet alleen onze boodschap aanslaat, maar ook dat het aanvoelen van censuur breed gedragen is”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken. “We gaan in ieder geval ondanks deze mooie cijfers niet op onze lauweren blijven zitten. Integendeel, we gaan nog een tandje bijsteken om de app nog handiger, visueel frisser en rijker qua inhoud te maken.”Het Vlaams Belang lanceerde afgelopen zondag als eerste partij ooit een mobiele applicatie. In de app biedt de partij niet alleen exclusieve inhoud aan, maar ook allerlei functies zoals een chatmogelijkheid en een scoresysteem. Bovenal benadrukte de partij van Van Grieken bij de lancering de politieke noodzaak achter de app: “We merken allemaal de toenemende censuur op sociale media. Google, Facebook en Twitter zijn op jacht naar elke afwijkende mening of burger die buiten de lijntjes durft kleuren.”

Die boodschap blijkt nu aan te slaan. In minder dan een week tijd werd de Vlaams Belang-app meer dan 35.000 keer gedownload. En dat is allicht een onderschatting, want de vrijgegeven cijfers worden steeds met twee dagen vertraging gepubliceerd door Apple en Android.

“Dit toont aan dat censuur breed wordt aangevoeld”

“Ik denk dat dit aantoont dat onze app gesmaakt wordt omwille van wat het biedt”, reageert Van Grieken. “Maar ik denk vooral dat het bewijst dat de losgeslagen censuur door ‘Big Tech’ ook de man en de vrouw in de straat benadeelt en niet alleen wij als partij. Want wie heeft het inmiddels al niet moeten meemaken op Twitter of Facebook; een verwijderde post, een tijdelijke ban of zelfs een volledig verwijderd profiel?”

Van Grieken is verder overtuigd dat dit record niet het plafond betekent voor de Vlaams Belang-app. “Integendeel, dit is slechts het startschot. Want we gaan de app nog verbeteren, handiger maken, visueel frisser en met nog meer functies. De kracht van een overtuiging zal altijd sterker zijn dan censuur.”

De applicatie is gratis en beschikbaar via app.vlaamsbelang.org of in de ‘Play Store’ voor Android-gebruikers en in de ‘App Store’ voor eigenaars van een iPhone.

Jonas Naeyaert
Persverantwoordelijke

Bijlagen: Illustratie_VB-app.jpeg

%d bloggers liken dit: