Vlaams Belang betreurt lakse houding Brusselse rechtbanken

Ondanks brandstichting en aanval op brandweer slechts lichte werkstraffen – Vlaams Belang betreurt lakse houding Brusselse rechtbanken

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de uitspraak van de Brusselse correctionele rechtbank om de criminelen die na de voetbalwedstrijd Ivoorkust-Marokko van vorig jaar lelijk huishielden in de hoofdstad slechts een werkstraf op te leggen.

De gepleegde wandaden waren nochtans niet gering. Zo werd bij nacht in een bewoond pand brand gesticht, en mag het een wonder heten dat er geen slachtoffers vielen. Ook werden brandweerlieden bij de uitoefening van hun taak fysiek aangevallen. Door de daders slechts te veroordelen tot een werkstraf geeft de rechtbank in haar wereldvreemd vonnis aan dat deze feiten blijkbaar helemaal niet zo zwaar doorwegen. De uitspraak is dan ook een slag in het gezicht van de slachtoffers van de zware rellen, én een slag in het gezicht van alle brandweermannen en andere hulp- en ordediensten.

Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens: “We stellen vast dat de rechtbanken in Brussel steeds vaker lichte werkstraffen uitspreken voor nochtans zwaarwichtige feiten, terwijl zo een werkstraf absoluut geen indruk maakt op de straatbendes en losgeslagen “jongeren” die in de hoofdstad hele wijken terroriseren. Het wordt tijd dat in Brussel recht en orde hersteld worden, maar dat kan enkel en alleen wanneer ook de rechtbanken hun verantwoordelijkheid opnemen.”

Het Vlaams Belang betuigt in deze dan ook haar sympathie met de slachtoffers van de rellen, en hoopt dat er snel een wet komt die geweld tegen hulp- en ordediensten veel strenger bestraft.

%d bloggers liken dit: