Vlaams Belang dient klacht in tegen De Gucht: “Hij zet meer dan 810.000 Vlamingen weg als nazi’s

De mestkever spreekt

Meer dan terecht zouden we zeggen. In het VTM-nieuws van zondagmiddag vergeleek De Gucht het Vlaams Belang met het nationaalsocialisme. Volgens hem is het vreemdelingenstandpunt van het Vlaams Belang extreemrechts en populistisch, het sociaal programma dan weer socialistisch.  Daardoor concludeert ‘de doener’ dat het VB een nationaalsocialistische partij zou zijn.  Qua leugens en vuilspuiterij is de logeman natuurlijk niet aan zijn proefstuk. Herinner u dat hij de mensen van het VB ooit met mestkevers vergeleek. Het was hem daarbij wel ontgaan dat mestkevers de mest van anderen opruimen, misschien wel van zijn Open VLD.  Maar goed, om nog fatsoen op te bouwen is hij wellicht al te oud geworden.

Bij Vlaams Belang zijn ze uiteraard niet gediend met de uitspraken van De Gucht. “Het is niet omdat de beerput van zijn eigen partij overloopt dat hij met drek moet gooien naar ons”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die een klacht voorbereidt wegens smaad, laster en eerroof.

Karel  De Gucht is niet alleen een fraudeur en graaier, maar ook een verwaand ventje….  “Het is niet omdat je plots met velen (nota SF: VB kiezers van 26 mei) bent dat het democratisch gehalte van je partij toeneemt of dat al die kiezers plots gelijk zouden hebben,” wist de arrogante vrijmetselaar uit Berlare na de recente verkiezingen te vertellen. En het ‘bescheiden’ heerschap ging verder: “Ik stond op 26 mei op geen enkele lijst. En zie wat daarvan komt: Open Vld is de derde Europese zetel kwijt die ik vorige keer zelf had gered door de lijst te duwen”.

Een journalist van HLN stelde hem na de verkiezingen volgende vraag: “Vlaams Belang wil de rechtsstaat en de parlementaire democratie niet omverwerpen, toch? Binnen dat kader houden ze er weliswaar radicale ideeën op na, maar zolang ze geen strafbare feiten begaan, is dat niet verboden, of wel”?

De Gucht: “Dat ze opereren binnen ons wettelijk kader volstaat niet voor het predikaat democratisch. En loopt er geen strafonderzoek tegen Dries Van Langenhove? Is men de hatelijke praktijken en uitlatingen van Schild & Vrienden al vergeten dan? Hij legt het niet slecht uit, Van Langenhove, en hij steekt proper in het pak, maar ik vind hem en zijn geestesgenoten gevaarlijke mannen. Ik aarzel niet om hen racisten te noemen.” Bij ons weten is Dries Van Langenhove – in tegenstelling tot hemzelf en zijn madam – nog niet veroordeeld.

We zouden met gemak enkele pagina’s kunnen vullen over dat heerschap. Maar die eer gaan we hem niet gunnen, zeker niet.

%d bloggers liken dit: