Vlaams Belang Jongeren eisen legalisering pepperspray

Naar aanleiding van de steeds vaker voorkomende berichten over misdaden met extreem geweld, waaronder brutale verkrachtingen, eisen de Vlaams Belang Jongeren dat de burger het recht krijgt zichzelf te verdedigen. Onder de term ‘legaliseer het’ starten de Vlaams Belang Jongeren een opvallende t-shirtcampagne om hun eis voor de legalisering van pepperspray in de verf te zetten.

Eergisteren nog vond in Oostende een groepsverkrachting plaats van een meisje van 18 jaar, waarbij de – volgens ooggetuigen allochtone – daders haar vriendje verplichtten toe te kijken. Zoals VBJ-voorzitter Bart Claes het stelt:

In België hebben burgers geen enkele legale mogelijkheid om zich te verdedigen, terwijl het ook voor de politie bij dergelijke incidenten gewoonlijk onmogelijk is tijdig in te grijpen. Daardoor zijn jonge meisjes praktisch hulpeloze prooien wanneer ze in dergelijke situaties belanden.

Legaliseer het

Claes pleit dan ook voor de legalisering van pepperspray: “In Duitsland en Frankrijk is pepperspray legaal verkrijgbaar, waarom zou dat in Vlaanderen niet kunnen? Haar inwoners beschermen is de eerste en belangrijkste taak van een overheid, maar België lijkt vooral de daders te beschermen.” Hoewel pepperspray geen blijvend letsel veroorzaakt, is het in België vooralsnog verboden. Om hun eis extra in de kijker te zetten hebben de jongeren ‘legaliseer het’ t-shirts ontworpen en zal er nog een actie in Oostende volgen.

Jeroen Bolckmans
Secretaris

%d bloggers liken dit: