Vlaams Belang wil regeling langdurig afwezige parlementsleden voor alle parlementen


Vlaams Belang wil naast het Vlaams Parlement ook in de Kamer en het Brussels Parlement de 60 procent-regeling voor langdurig zieke parlementsleden voorstellen. In het Vlaams Parlement blijkt hierover alvast een akkoord in de maak. “Maar het idee mag zich niet beperken tot het Vlaams Parlement”, zegt fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens. “We moeten het nu invoeren voor alle parlementen.”
“Dat de stevig van haar voetstuk gevallen Sihame El Kaouakibi na een jaar afwezigheid nog steeds haar volledige loon krijgt als parlementslid en nu alweer een ziektebriefje heeft ingediend, is onaanvaardbaar”, aldus Janssens. “In het Vlaams Parlement blijkt de oppositie het er nu over eens dat langdurig afwezigen zullen terugvallen op 60 procent van hun vergoeding.”

“Het idee uit het Vlaams Parlement is ook voor het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een werkbare optie”, stelt fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael. “We zullen het op het Uitgebreid Bureau, het bestuur van het Parlement, zeker op de tafel leggen.”

Maar volgens het Vlaams Belang houdt niets de politiek tegen om evenzeer federaal voor een gelijkstelling te gaan. “Ook voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers zullen we een gelijkaardig voorstel doen”, zegt de federale fractievoorzitter Barbara Pas. “Ik richt vandaag een schrijven aan Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) om het voorstel zo snel mogelijk te laten agenderen.” Fré Pas
Persmedewerker Vlaams Belang

%d bloggers liken dit: