Volkswagen-onderdeel met nummer ‘199 398 500 A’

Als u het Volkswagen-onderdeel ‘199 398 500 A’ online zou kunnen bestellen, dan brengt de postbode u de VW Currybockwurst XXL (met aangepaste saus).

En uitgerekend dat vleeshapje moet nu uit de VW-kantine verdwijnen.

De ‘Deutsche currybockwursten’ zorgen inderdaad voor verhitte discussies, dit nadat Volkswagen bekend maakte dat het Duitse vleessymbool in haar kantine zal vervangen worden door een vegetarisch gedrocht.  

Volgens de autofabrikant uit Wolfsburg zou het personeel daar zelf om gevraagd hebben, en bovendien is minder vlees ook goed voor het milieu, voegen ze eraan toe.  Daar geloven wij nu eens geen snars van.  Het zal weer de zoveelste toegeving zijn aan de arbeiders die de islam aanhangen.

Een Duits zijn ‘wursten” afnemen, is zoals een Vlaming zijn biefstuk met frietjes, of de Fransman zijn baguette afpakken

Zelfs gewezen bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) moeide er zich mee: “zo’n waanzinnige beslissingen zouden er nooit gekomen zijn als ik in de raad van commissarissen van Volkswagen had gezeten”. En hij gaat verder: “Een vegetarisch dieet is soms goed en ik doe het ook zelf af en toe. Maar helemaal geen curryworst meer? Nee!’.  “Curryworst met frieten is het krachtvoer van de productiearbeider en dat hoort zo te blijven.’

Zijn er dan toch nog sympathieke sossen?

RVW

%d bloggers liken dit: