Voor Bruno De Lille (Groen) zijn de verhalen van Jommeke seksistisch !

“Mocht het machogedrag zich dus beperken tot de papegaai Flip, dan was er niks aan de hand” , vindt het manneke.

Nadat hij (gelukkig maar) niet herkozen geraakte bij de Brusselse verkiezingen van 2019, en later ook ontslag nam uit de Brusselse gemeenteraad (dat brengt niet genoeg op), dachten we van dat heerschap verlost te zijn. Dan hebben we het over Bruno de Lille, oud VRT-producer, gewezen parlementslid en ex-schepen voor Groen.

Maar in Brussel zorgen de ‘democraten’ goed voor elkaar. De Lille werd vanaf 1 september de nieuwe directeur van scholengroep Sint-Goedele. Deze groep bestuurt 16 basisscholen, 4 secundaire scholen en een centrum voor volwassenenonderwijs en is organisator van 6 kinderdagverblijven, een initiatief voor buitenschoolse opvang, een dienst voor- en naschoolse opvang, 6 speelpleinen en 3 Brede Scholen. De ruim 7000 kinderen, leerlingen en cursisten zijn gehuisvest op 27 campussen. De vzw Sint-Goedele Brussel stelt momenteel ongeveer 1300 personeelsleden te werk. Dat bewijst nogmaals onze stelling dat het onderwijs volgestouwd is met roodgroene adepten zoals De Lille,  militant LGBTI+’er , bakfietser en zoveel meer. Vertrouw er uw kinderen maar aan toe!

Volgens de gebuisde politicus zijn de verhaaltjes van Jommeke seksistisch.

“In de eerste Jommeke-strips krijgen de vrouwen voortdurend een zorgende rol. Marie, de moeder van Jommeke, lijkt in de keuken te wonen. Voortdurend staat ze te koken of af te wassen. Ook Annemieke en Rozemieke moeten vooral kleren of luiers naaien, verplegen of het huishouden doen”. De manier waarop de tekenaar naar mannen en vrouwen kijkt, wordt eigenlijk samengevat in de paniekerige uitroep van Jommeke als hij een baby moet verzorgen in ‘Het Hemelhuis’: “Een moeder moeten we hebben! Een moeder! Wat is nu een vader alleen met een kerstekind? Moeders kunnen kinderen verschonen en ze eten geven!”, verklaart hij aan Knack.

Stel u even voor, een moeder die kookt en zich over de kinderen ontfermd. Als dat geen seksisme is.

Heureusement que le ridicule ne tue pas

%d bloggers liken dit: