Weet Blankenberge het nog?

Daphné Dumery (N-VA), de Blankenbergse burgemeester, die even extreemrechtse spoken zag ronddwalen in haar populaire badplaats, riep enige tijd terug op om in Blankenberge weg te blijven. Er werd zelfs gevraagd om geen treinen naar de stad te laten rijden, en de politie controleerde alle invalswegen. Als u over geen geldig bewijsstuk, zoals een hotelreservatie of een inkomticket voor Sea Life, beschikte, kwam u er niet in. Er kwam immers te veel volk naar Blankenberge. Of die arbitraire beslissingen wel allemaal wettelijk waren en zijn, laten we nog in het midden.  Maar goed, in het belang van de algemene gezondheid konden we ons daarmee nog enigszins verzoenen.

Nu blijkt echter dat Gert Verhulst en James Cooke er drie weken lang televisie zullen maken vanuit ‘De Evanna’, het schip dat binnenkort in Blankenbergse jachthaven aanmeert . Daarvoor zal de stad 130.000 euro – een vriendenprijsje volgens het stadbestuur (normaal 110.000 euro per week) – mogen ophoesten.  

“Drie weken lang worden er fraaie beelden over de stad getoond, zowel tijdens het programma als in de nationale promotiecampagnes”, aldus de Blankenbergse N-VA-schepen Herpoel, bevoegd voor lokale economie.

Zo’n promotiecampagnes dienen uiteraard om stad te promoten en om toeristen aan te trekken, en daar is absoluut niets mis mee.

Maar men moet weten wat men wil. Enerzijds worden wegen afgesloten om toeristen tegen te houden, anderzijds wil men volk aantrekken via promotiecampagnes.

Roeland Van Walleghem

%d bloggers liken dit: