Woke activisme nefast voor wetenschappelijke wereld

Het Vlaams Belang kan zich vinden in de stelling van KU Leuven-rector Luc Sels die vindt dat de cancel culture en de woke-beweging een nefaste invloed hebben op de Vlaamse wetenschappelijke wereld. “De hele woke-beweging maakt elk debat, elke uitwisseling van gedachten onmogelijk”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder. “Onze fractie stelde hierover reeds verscheidene vragen en verzocht om een onderzoek naar woke-censuur aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), maar die zag geen enkel probleem.”

“We zijn alvast verheugd dat rector Sels, anders dan Weyts, wel begint in te zien dat de extreemlinkse woke-beweging een stevige voet aan de grond heeft gekregen in het Vlaamse hoger onderwijs”, aldus Slagmulder. “Vandaag is het al zover gekomen dat de inhoud van sommige lessen wordt aangepast of botweg gecensureerd. Sels zelf heeft zo al sneller dan bliksem een standbeeld verwijderd toen vorig jaar een woke beeldenstorm aanving.”

“De woke waanzin is een ernstige bedreiging voor de academische vrijheid”

Het Vlaams Belang wijst erop dat een instelling als de Leuvense universiteit net een baken zou moeten zijn van kritisch en open denken, van vrije meningsuiting, los van om het even welke externe druk. “Helaas was dat de voorbije jaren, door toedoen van de universiteit zelf, zeker niet altijd het geval”, vervolgt Slagmulder. “Denk maar aan de tegenwind die de professor Matthias Storme er kreeg nadat hij kritiek uitte op het Vlaams Blok-arrest of hoe professor Luc Lamine behandeld werd nadat hij sympathie voor onze partij had betoond.”

De intrede van de woke-beweging maakte alles echter vele malen erger voor de academici. “Het zorgde niet enkel voor een verplichte aanpassing van het lesmateriaal”, besluit Slagmulder. “Het verergerde de polarisering die voor onveiligheid en fysieke bedreigingen zorgt. Menig wetenschapper moest om deze reden ondertussen politiebescherming krijgen. Een onduldbare situatie waartegen passend dient te worden opgetreden zodat de universiteit een plaats kan blijven waar tolerante en kritische geesten worden gevormd.”

%d bloggers liken dit: