Worden senioren stilaan speldenkussens ?

Terwijl de Alliantie Pfizer, BioNTech en Moderna dit jaar samen een pre-belasting winst van 34 miljard dollar zullen maken, wat neerkomt op meer dan duizend dollar per seconde, is er opnieuw sprake van bijkomende prikken. Volgens de baas van Moderna, Bancel, zal dat nodig zijn door de nieuwe Zuid-Afrikaanse variant omikron die de kop opsteekt. Bancel: “Alles hangt ook af van de besmettelijkheid van nieuwkomer omikron en de impact die de huidige vaccins hebben. Dat onderzoeken wetenschappers momenteel en komen we wellicht over twee weken te weten. “Afhankelijk daarvan kunnen we het huidige vaccin geven, maar in een hogere dosis”. Bancel kijkt ook al vooruit en denkt dat ouderen en mensen met een verzwakt immuunstelstel best ook een extra – vierde – prik krijgen. Waar en wanneer stopt het? 3, 4, 7 of 12 prikken? De mensen worden stilaan speldenkussens, dit zonder garantie dat we op redelijke termijn van dat Chinees longvirus en al zijn varianten verlost zullen geraken.

WHO

Natuurlijk moet de WHO ook paniekerige reacties de wereld insturen. Het hoofd van de WHO, de Ethiopische ‘bioloog’ Tedros Adhanom Ghebreyesus, kwam In 2017 op voorspraak van China aan het hoofd van de WHO.  China kon op die functie een spreekpop gebruiken. En als fervent communist was hij de geknipte persoon. En voor zijn thuisland is China ook nog eens een uiterst belangrijke handelspartner.

Tedros is lid van TPLF,het Volksbevrijdingsfront van Tigray, marxistische-leninistische politieke organisatie die koos voor guerrilla-tactieken. Volgens de Amerikaanse journalist en Ethiopië-kenner David Steinman heeft Tedros Adhanom zich zelfs schuldig heeft gemaakt aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid doordat hij niets deed om wandaden van regeringsfunctionarissen te voorkomen in zijn periode als minister van Buitenlandse Zaken van Ethiopië van 2012 tot 2016. Steinman heeft hem daarvoor trouwens aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

De WHO liep van bij de uitbraak van het coronavirus dan ook braaf aan het handje van Peking. Met desastreuze gevolgen. Zo drong de organisatie er bij de EU zelfs op aan om de grenzen met China open te houden.

De WHO is geen medische organisatie maar een agentschap van de Verenigde Naties dat zich bezighoudt met gezondheidskwesties. De kaderleden en ambtenaren, ook al zijn het vaak artsen, zijn ook en vooral politici. Daarom kan zij de misstanden van bepaalde staten niet aan de kaak stellen.

Tedros, die bij het WHO 592,39 euro per dag verdient, is trouwens ook geen arts maar een bioloog. Men zou op zijn minst verwachten dat ’s werelds hoogste gezondheidsorganisatie geleid zou worden door een dokter in menselijke geneeskunde.

Bij het begin (11 en 12 februari 2020) van de coronapandemie hielden de leden van de WHO in Genéve een wereldforum waarbij de richtlijnen geformuleerd werden. Hadden we die moeten volgen, er waren miljoenen slachtoffers meer geweest:

  1. de lage demografische impact van de epidemie
  2. de zinloosheid van grenssluitingen
  3. de ineffectiviteit van het dragen van handschoenen, maskers (behalve voor gezondheidswerkers).
  4. de afstand van een meter is alleen zinvol bij geïnfecteerde mensen, maar niet bij gezonde mensen

 Immuniteit

70 jaar lang, en tot 9 juni 2020, beweerde de WHO dat immuniteit haalbaar is :

– hetzij kunstmatig door vaccinatie

– of natuurlijk van mensen die hersteld zijn van de infectie.

Vreemd genoeg heeft de WHO vanaf 13 november 2020 de natuurlijke immuniteit uit haar documenten weggelaten en alleen melding gemaakt van door vaccinatie verworven immuniteit. Dat verwoordden ze als volgt: “massa-immuniteit gaat over het beschermen van mensen tegen het virus, niet over het blootstellen van mensen aan het virus”.

De WHO geeft echter toe dat het op dit moment onmogelijk is om precies vast te stellen welk percentage van de bevolking gevaccineerd moet worden om een effectieve kudde-immuniteit tegen SARS-Cov-2 te bereiken.

RVW

%d bloggers liken dit: