Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wido Bourel stelt zijn boek ‘Frans en toch Vlaams’ voor voor het SF Brugge en Oostkust (opgelet, nieuwe locatie)

16 maart @ 14.30u

€8,00

We moeten het toegeven: de belangstelling voor Frans-Vlaanderen is de laatste jaren getaand. Het bannen van informatie over de Zuidelijke Nederlanden uit het leerplan in de scholen en uit de media, ligt grotendeels aan de basis hiervan. Het is met enige nostalgie dat we terugdenken aan de Frans-Vlaamse cultuurdagen en de dynamische werking en bezieling van en door het  K V F. Er werden voordrachten gehouden en in Frans-Vlaanderen waren er actieve toneel- en dansgroepen, werden tijdschriften uitgegeven, waren er taalcursussen en opbouwende contacten met sommige gemeentelijke cultuurdiensten. Hulde aan de pioniers van toen! Een nieuwe generatie heeft de fakkel overgenomen en een van de exponenten daarvan is WIDO BOUREL. Wido is publicist, verdediger van de Vlaamse en Dietse identiteit in Frans-Vlaanderen en promotor van de Nederlandse taal en cultuur in zijn geboortestreek. Wido publiceerde talrijke artikels en boeken. Zijn laatste boek is:  ‘FRANS EN TOCH VLAAMS’

Op uitnodiging van het Seniorenforum Brugge en Oostkust komt Wido zijn boek ‘Frans en toch Vlaams’ voorstellen op zaterdag 16.03.2024 om 14.30 u. in De Chalet, Gistelsesteenweg 530, 8200 Brugge.  Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar o f kan ter plaatse aangekocht worden. De auteur signeert.

Inkom: 8€, consumptie inbegrepen, te storten op rek. BE22 7310 5512 2647 van Seniorenforum Brugge en Oostkust.

Iedereen is welkom: senioren en niet-senioren, partijleden en niet-partijleden. Spreek vrienden en kennissen aan! Bereikbaarheid: er is een halte van lijn 30 recht tegenover De Chalet.

Inlichtingen: 0495/10.11.90

Ignace Lowie, voorzitter B en O

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
14.30u
Kosten:
€8,00

Organisator

Ignace Lowie
Telefoon
0495/10.11.90
E-mail
ignace.lowie@gmail.com

Locatie

De Chalet
Gistelsesteenweg 530,
Brugge, West-Vlaanderen 8200
+ Google Maps