België draaischijf van islamterreur in Europa?

België draaischijf van islamterreur in Europa?

 

Uit de onderzoeken naar de terreuraanslag in Manchester valt vandaag te vernemen dat er ook bij deze aanslag een band bestaat met terreurgroepen in België. Nadat eerder al gebleken was dat de draaischijf van de Parijse aanslagen zich eveneens in België situeerde, stelt zich hoe langer hoe meer de vraag naar de rol die België speelt als centrum van het islamitische terrorisme in West-Europa. Het wordt immers bijna een constante te moeten vaststellen dat België wel op een of andere manier betrokken is bij verschillende aanslagen in de buurlanden.

Het Vlaams Belang stelt hiermee tevens vast dat deze regering, ondanks het massaal investeren in allerlei weinig efficiënte maatregelen, nog altijd geen antwoord heeft gevonden op de terreurdreiging in dit land en in West-Europa in het algemeen. Stoere berichten op twitter of facebook van Theo Francken, zoals die naar aanleiding van de recentste aanslag in Londen (“Ik voel woede, vechtlust en vastberadenheid”), zullen dan ook niet volstaan om dit dodelijke gevaar voor de veiligheid van onze burgers en voor onze samenleving met wortel en tak uit te roeien.

Barbara Pas: “Ik deel de gevoelens van Francken natuurlijk, maar hij zit wel mee aan de knoppen. Na de woorden moeten er nu eindelijk ook eens krachtige daden volgen, maar daar ontbreekt het nu juist grotendeels aan met deze regering. Het moet gedaan zijn met dat halfzacht gepamper van islamextremisten, jihadisten en ander tuig dat het hier op ons leven gemunt heeft. Het moet nu toch wel duidelijk zijn dat maatregelen zoals deradicalisering, het subsidiëren van de islam om tot een zogenaamde Europese islam te komen, enkelbanden en relatief korte gevangenisstraffen voor een beperkt aantal jihadisten, geen zoden aan de dijk brengen. Als we dit probleem de baas willen worden, dan zijn echt krachtige maatregelen nodig. Voor wie in Syrië, Irak of elders gaan strijden is, voor wie zich bekent tot de strijdbare islam, is er wat het Vlaams Belang betreft geen plaats in dit land. Zolang men die boodschap niet begrepen heeft, zullen er aanslagen blijven volgen. Dat de regering daar dus eindelijk eens werk van maakt. Zolang ze dat niet doet en maar blijft aanmodderen ten aanzien van het islamisme, zijn uitspraken van Francken zoals “Wij zullen winnen. Niet zij. Wij” totaal misplaatst.”