Brusselse Regering subsidieert tentoonstelling waar fundamentalistische haatliteratuur wordt gepropageerd

In maart van dit jaar kaartte Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens reeds aan dat  de Brusselse Hoofdstedelijke Regering een subsidie van 150.000 euro toekende aan de organisatie die de tentoonstelling “De Islam, ook onze geschiedenis” organiseert. De tentoonstelling kreeg ook reeds 2,5 miljoen euro van de EU, te verdelen onder zes partnerlanden. Voor Brussel betekent dit dus dat de tentoonstelling kan rekenen op meer dan 500.000 euro subsidies in totaal.  Vragen van het Vlaams Belang hierover mochten toen niet in het parlement gesteld worden. Nu de tentoonstelling loopt, is het duidelijk waarom.
In de winkel van de expo zijn namelijk meerdere exemplaren van het boek “ Le Soleil d’Allah brille sur l’Occident” van Sigrid Hunke te koop. Het boek verscheen in 1960 als “Allahs Sonne über dem Abendland”.  Hunke was een fanatieke nationaalsocialiste (NSDAP) en vriendin van Himmler. Volgens Hunke is de islam superieur aan de Westerse waarden. Hunke stelt zelfs dat het Westen zowat alles aan de islam te danken heeft. Belangrijker is dat Hunke de islam in Europa beschouwt als de eerste stap naar de bevrijding van het joods-christelijke cultuur, dat ons continent volgens haar heeft ‘vergiftigd’.

Het is dan ook ronduit cynisch dat een boek verkocht wordt op een expo gefinancierd met Europees en Brussels belastinggeld, een boek nota bene dat net die Europese samenleving wil vernietigen.

Dominiek Lootens zal daarom opnieuw pogen in het hoofdstedelijk parlement te interpelleren. Voor het Vlaams Belang is het duidelijk :

  • De uitgekeerde subsidies aan de organiserende vzw moeten per direct worden teruggevorderd,
  • De organiserende vzw dient per direct geschrapt te worden voor alle mogelijke toekomstige subsidies
  • De opruiende haatliteratuur dient per direct uit de shop verwijderd te worden
  • Dit feest van de haat dat onder het mom van een tentoonstelling wordt georganiseerd, dient per direct te worden gesloten.

Het mag duidelijk zijn: in tijden waarin islamterroristen ons Europese continent en onze manier van leven onder vuur nemen, is er geen enkele plaats voor dit soort van haatliteratuur in Brussel.

Stijn Hiers
Fractiesecretaris