(Foto-)verslag Natuurwandeling Mortsel, 14 mei 2024 (SF Regio Antwerpen)

SENIORENFORUM REGIO ANTWERPEN

Prachtig wandelweer, en dat was toch even geleden.

Dat is waarschijnlijk de verklaring dat we met drie dozijn sportievelingen verzamelden op het Stadsplein van Mortsel, ook bekend als “Oude God”.

Enkele stappen en je staat aan de fortgracht van Fort 4.

Lutje, onze gidse, opteerde voor een wandeling nabij het water waardoor we als een lang lint, als ware we een slang, het ‘buitenpad’ volgden.

Wanneer we daar ten einde waren hebben we ons even gesplitst: voor wie de afstand toch wat veel was, die kon met onze voorzitter de afslag nemen naar Kasteel Cantecroy; de anderen gingen verder met Lutje om langs een mooi stukje natuur ook aan dit prachtig gerestaureerd historisch erfgoed uit te komen. Terug samen was het de ideale plaats voor een groepsfoto.

Gelijk waren we over halfweg en een halfuurtje later, stipt om 16.00 uur, betraden we de Zomerbar. ’t Hoeft geen verdere uitleg dat op deze vroege zomerdag iedereen volop genoot van de gebruikelijke traktatie. Eenmaal die afgerekend bleef men nog een goede twee uur plakken: werkelijke vakantiesfeer.

’t Is ook heel fijn dat de mensen waarbij we voor dit barbezoek gereserveerd hadden bij afscheid zeiden dat we zo’n tof gezelschap waren. En wie ben ik om dat tegen te spreken?

We hopen dan ook dat jullie er allemaal weer bij zijn op dinsdag 11 juni in Borsbeek voor onze “Drie Bekenwandeling”.

Maar voordien kan u ons al ontmoeten volgende donderdag, 23 mei, op de Sint-Fredegandus begraafplaats te Deurne en we gaan de politieke toer op met een “seniorenmiddag” op 30 mei in Wijnegem en met een infostand op de slotmeeting van het Vlaams Belang op 2 juni in Antwerp Expo.

De Amerikalezing met Anke Van dermeersch over Erfbelasting is volzet.

Verveling is er met Seniorenforum regio Antwerpen niet bij!

Dank aan Lutje voor ’t gidsen en aan Chris, Patrick en Danny voor de foto’s.