Hemiksem: Verkeersveiligheid moet inboeten voor woke LGBTQ-signalisatie

Opmerkelijk nieuws uit Hemiksem. Het cd&v-Vooruit-gemeentebestuur onder leiding van burgemeester Luc Bouckaert (cd&v) pakt er uit met LGBTQ-verkeerslichten. Een van de kruispunten krijgt permanent holebi- en transgender-lichtjes in plaats van de traditionele wandelende groene mannetjes. De rode lichten blijven hetzelfde. Dat meldt HLN. Opmerkelijk: de signalisatie blijkt in strijd met de verkeerswet.

De beslissing komt er nadat steeds meer gemeente- en stadsbestuur verkeerssignalisatie gebruiken voor woke politieke boodschappen. Tal van zebrapaden in het Antwerpen van N-VA-burgermeester Bart De Wever, maar ook in Gent, Brussel, enzoverder werden omgevormd door een LGBTQ-regenboog. De LGBTQ-promostunts krijgen dan ook volledige financiële steun van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Nieuwste trends in LGBTQ-deugdsignalisatie

Maar die klassieke regenboogkleuren zijn in het milieu echter stilaan demodé, want in 2018 werden ook de kleuren bruin, zwart, wit, roze en lichtblauw toegevoegd aan de pride-vlag om respectievelijk gekleurde en transmensen te vertegenwoordigen. Kennelijk waren die niet in de eerste regenboogkleuren vertegenwoordigd.

Het bestuur in Hemiksem blijft alvast niet bij de pakken zitten en wil mee zijn met de nieuwste LGBTQ-deugdsignalisatie-trends. Bevoegd schepen Kris Verbeeck (cd&v) heeft zelf al twaalf jaar een relatie met een man en vond zijn publiek ambt geschikt om daaraan uiting te geven. “Ik bedacht het idee tijdens een citytrip in Londen”, zegt Verbeeck via HLN. “Daar heb je op Trafalgar Square al een aantal van zulke holebi- en transvriendelijke verkeerslichten. Dat leek me zo tof dat ik dat in Hemiksem ook wilde invoeren. Ik heb de vraag gesteld aan onze technische dienst en daar waren ze meteen bereid om mee te werken.”

Het gemeentebestuur van Hemiksem is voorlopig het eerste die dergelijke verkeerslichten permanent heeft ingevoerd in Vlaanderen, nadat Brussel het al tijdelijk deed, maar het zal ongetwijfeld niet het laatste blijven. Formeel is de maatregel evenwel in strijd met de wet. Artikel 62ter van de wegcode omschrijft immers in detail de vormen van verkeerslichten. En politieke of activistische symbolen horen er niet bij.

Bron: Hemiksem: Verkeersveiligheid moet inboeten voor woke LGBTQ-signalisatie (v-nieuws.be)