Hoofddoekenverbod: “Nu ook al hulpverleners en vrijwilligers aangepakt”
Het Vlaams Belang is niet te spreken over de recente veroordeling van vzw Moeders voor Moeders, omdat het reglement van deze vereniging voorschrijft dat hoofddoeken moeten worden uitgedaan in gemeenschappelijke ruimtes. “Een zoveelste keer dat een progressieve en wereldvreemde rechter het beleid gaat bepalen”, reageert Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie). “Een zoveelste knieval voor de islamisering” volgens Vlaams Parlementslid en Antwerps fractieleider Sam van Rooy (Vlaams Belang).
Moeders voor Moeders is een vereniging van hulpverleners uit Borgerhout die ten dienste staat van moeders en alleenstaande vaders in nood. De hulp kan bestaan uit voedselpakketten, kinderkleding, speelgoed, babymateriaal en dies meer. De noodlijdende mensen kunnen er ook kledij laten herstellen en zelfs beroep doen op een arts. “Omdat de vzw in sommige ruimtes geen hoofddoeken wenste, werden ze prompt gedagvaard door de linkse activisten van UNIA”, aldus Van Langenhove. “Onder meer voor dit nodeloos pesten van goedmenende idealisten en vrijwilligers, vangt UNIA jaarlijks nog altijd 2,7 miljoen euro aan Vlaams belastinggeld.”
Sam Van Rooy: “De hoofddoek staat voor totalitarisme, vrouwenonderdrukking en haat tegen het Westen, die betekenis geven de islamitisch leer en moslimleiders er zelf aan”
Het Vlaams Belang begrijpt de houding van Moeders voor Moeders heel goed. Voor de partij is de islamitische hoofddoek geen onschuldig stukje textiel. Het is een symbool van onderdrukking en staat haaks op de gelijke rechten die vrouwen in onze westerse samenleving hebben verworven. “Voor een heel groot deel zijn hoofddoekdraagsters vrouwen die gedwongen worden, of daarin al volledig geïndoctrineerd zijn, om een islamitische, onvrije levensstijl aan te nemen”, aldus Sam van Rooy. “En de vrouwen of meisjes die toch helemaal zelf kiezen voor de hoofddoek steken hun middelvinger op, zowel naar hun onderdrukte zusters als naar onze vrije samenleving.”
“Ook het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen van 7 januari is zo’n opgestoken middelvinger naar vrijheid en vrouwenrechten”, besluit Van Rooy. “Het wereldvreemde vonnis toont enkel aan dat het niet aan rechters is om het beleid zoals aangaande hoofddoeken, te bepalen, maar aan politici die daartoe door de bevolking zijn gekozen.” Van Rooy heeft vzw Moeders voor Moeders ondertussen aangeboden om hun gerechtskosten ten belope van 1.440 euro te betalen. Fré Pas
Persmedewerker Vlaams Belang