Teken van leven CX: “Twaalf apostelen”

Vlaamse vrienden senioren,

in deze “Goede week” (tradities koesteren we) zijn we op zoek naar minstens twaalf “gelovigen” die op 31 MAART, paaszondag, bereid zijn om bij de start van de Ronde Van Vlaanderen in Antwerpen de renners uit te zwaaien met een leeuwenvlag. Samenkomst om 08.00 uur aan “De beest”, Jezuiëtenrui 1, Antwerpen. Voor wie dat wenst: 7.30 u. terminus tram 3, Bredabaan, Merksem.

Om 8.15 uur start de voorstelling van de ploegen, om 10 uur start “De mooiste van Vlaanderen”. ” Velen zijn geroepen…” en van zij die zich geroepen voelen hopen we op een mailtje of belletje. 

We rekenen op ook wat volk voor de bevlaggingsactie tijdens de Scheldeprijs op WOENSDAG 3 APRIL te Schoten. We ontmoeten elkaar om 14.00 uur aan de kapel op de hoek van de Calesbergdreef en Winkelstap, grens Merksem / Schoten.

Graag ook een seintje als u ook dit  “FEEST VAN LEEUWEN” mee vorm komt geven. 

Vlaamse vrienden senioren,

we kunnen al onthullen dat er geen “Heiligenfilm” te zien zal zijn tijdens de Amerikalezing “STRAFFE FILMS” op “Goede Vrijdag” 29 MAART. Wat dan wel blijft een verassing.

Nieuwsgierigen die nog niet inschreven kunnen we enkel staanplaatsen aanbieden in ons salon aan de Amerikalei 98 te Antwerpen. We doven de lichten om 14.00 uur

Komen er douanen voor in de fragmenten die op 29 maart vertoond worden? Dat dan bij toeval. ’t Is echter geen toeval dat we op DINSDAG 9 APRIL opnieuw een groep laten kennismaken met het DOUANE MUSEUM te Antwerpen.

Dit is ons derde en gelijk laatste bezoek, dus wie graag eens door de ogen van een Antwerpse douanier kijkt mag deze kans niet laten voorbijgaan. De ooggetuigen van eerdere bezoeken zijn unaniem: een boeiend bezoek met een vrolijke maar zeer onderlegde gids. Inschrijven door storting van € 8 op rekening BE66 9734 2502 5843  van Seniorenforum regio Antwerpen m.v.v. namen + Douanen 9/4.

“DE RIDDERS VAN HET GULDEN VLIES” op VRIJDAG 12 APRIL in het HOF VAN BUSLEYDEN te MECHELEN. 

Vanuit Antwerpen (en Berchem) hebben we gereserveerde plaatsen in de trein die om 13.06 uur vertrekt vanuit Antwerpen Centraal en stopt in Berchem. Afspraak om 13.00 uur in beide stations.

Door dat gunstig tarief kunnen we deze uitstap aan slechts € 10 euro aanbieden aan bezitters van een Museumpas, of  € 20 voor mensen zonder: toegang  en traktatie inbegrepen.  

Mensen die rechtsreeks in Mechelen, om 14.00 uur aan de VEEMARKT, aansluiten, betalen slechts € 6 mét Museumpas of ook € 20. We betalen aan die laatsten € 4 terug ter plaatse. 

Na het bezoek aan het volledig vernieuwde Hof van Busleyden en de expo gaan we samen ergens napraten.

Inschrijven kan enkel door het voor u geldende bedrag per persoon te storten op rekening BE66 9734 2502 5843 van Seniorenforum regio Antwerpen m.v.v. namen + 12/4. We sluiten de inschrijvingen af op 29 maart.

Van de apostelen is ’t geweten dat ze op sandalen liepen. Onze TWEELING-WANDELING op de KAMTHOUTSE HEIDE laat u daar uiteraard vrij in.

Op DINSDAG 16 APRIL kan u vanop de parking aan “De Vroente”, Putsesteenweg 129 te KALMTHOUT kiezen tussen ruim zes kilometer met als gids wereldwandelaar Michel Quaeyhagens, of een 3,5 km waarvan Dirk de weg kent.

Beide groepen vertrekken daar om 14.15 uur: een kwartiertje later dan gebruikelijk voor de mensen die met het openbaar vervoer komen. 

Wie dat openbaar vervoer wil gebruiken bevelen we de trein vanuit Antwerpen Centraal met vertrek om 13.38 op spoor 22 aan. Station Heide om 14.01.

Daar wacht  onze vriend John u op die u met de wagen naar “de Vroente” zal brengen. Wie hiervan gebruik wil maken geeft zeker tijdig een seintje. 

Het “Antwerps Handje” kennen we allemaal: het boterkoekje met amandelen in de vorm van een hand. Al is het ons allen vertrouwd, ’t is echt niet zo oud: dit jaar mag het 90 kaarsjes uitblazen. 

JOS HAKKER was de bakker die daarmee een wedstrijd won. Over het bewogen leven van die Jos Hakker, een uit Amsterdam ingeweken jood, loopt er nu een tentoonstelling in het ADVN – Lange Leemstraat 26, Antwerpen – en op DINSDAG 23 APRIL om 11.00 uur krijgen we daar een inleiding. Ook voor dit bezoek is er veel belangstelling: een mailtje of belletje stelt u beter niet uit. Bijdrage ter plaatse: € 5.

Doch u kan elke werkdag (tot 26 april)  in het ADVN een individueel bezoek brengen aan deze thematentoonstelling.

Vlaamse vrienden, senioren,

Dit teken heeft een groot déjà-vu gehalte. Zo ook de aankondiging van onze ‘Amerikalezing’ van 26 APRIL om 14.00 uur

” ‘k QUIZt het” is een speelse quiz over allerlei onderwerpen, samengesteld en gepresenteerd door ons bestuurslid en ervaringsdeskundige Lutgarde. Een quiz zonder verliezers want we spelen voor het plezier en de zelfkennis waarvan men zegt dat deze het begin van wijsheid is. 

Omdat, ook dat is al eerder geschreven, ons salon niet oneindig groot is, is inschrijven aanbevolen. 

Verwelkomen u graag op een van de komende activiteiten of elders: 

Mieke, Yvonne, Marianne, Patt, Lutgard, Lutje & Dirk

seniorenforumantwerpen@telenet.be

seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org

0495 827 607

Vrij  29 /3 14.00 uAmerikalezing: ‘STRAFFE FILMS’Amerikalei 98, ANTWERPEN  vrijSamenstelling: Lutje & Dirk
Zond 31 /3 08.00 uLeeuwen-actie RONDE V VL.“Leeuw v Vlaanderen” Jezuiëtenrui, Antwerpen    Zie tekst
     
Woe. 3 / 4 14.00 uLeeuwen-actie SCHELDEPRIJSKapel Calesbergdreef SCHOTEN   Zie tekst
Dins 9 / 4 14.00 uGroepsbezoek DOUANENMUSEUMEllermanstraat 21 ANTWERPEN€ 8Inschrijven via rekening
Vrij 12 / 4   14.15 u Ind groepsbezoek: RIDDERS v. h. GULDEN VLIESHof van Busleyden De Merodestraat 65 MECHELEN(€ 6) € 10 € 20  Zie tekst  
Dins 16 / 4   14.00 uHEIDE  WANDELINGEN + 6 km – 3.5 kmDe Vroente Putsesteenweg 129 KALMTHOUT  € 5Onze gids: Michel Quaeyhagens
Dinsd. 23/4 11.00 uurGroepsbezoek “Jos Hakker”ADVN Lange Leemstr; 26, A€ 5  Zie tekst
Vrij 26 /4 14.00 uAmerikalezing: “ ‘k QUIZt het”Amerikalei 98 ANTWERPEN  vrijSamenstelling: Lutgarde & co
Vrij 31/5 14.00 uAmerikalezing ERFBELASTINGAmerikalei 98 ANTWERPEN  vrijANKE van Dermeersch
     
30 / 3 12.30PaasbuffetHuize Machteld Gilliam 8, Grobbendonk VSF Kempen Grobbendonk
14 / 4 11.00BormsherdenkingOude begraafplaats MERKSEM Org: Bormshuis
25/ 4 20.00Vlaamse staat, Jeugd staat paraat!Stadswaag, Antwerpen N S V