Teken van leven CXIV: “wijzigingen!”

Vlaamse vrienden senioren,

Er zijn twee niet onbelangrijke wijzigingen in ons programma.

De eerste wijziging is het UUR VAN VERTREK van de WANDELING rond FORT IV op DINSDAG 14 MEI te MORTSEL: om 14.30 uur i.p.v. om 14.00 uur..

Onze gids Lutje verwacht jullie aan het STADSPLEIN, halte “Oude God” van trein, tram en bus. Er is ook een te betalen parking onder het Stadsplein.

We vertrekken iets later dan gebruikelijk omdat we aansluitend napraten in de gezellige zomerbar in ’t bewandelde fort.

We zijn al met een mooie groep maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wel even een mailtje, dat helpt om de praktische afspraken te maken.

De volgende WANDELING, op DINSDAG 11 JUNI, kent een locatiewijziging.

De paden en weiden in ‘d Oude Landen te Ekeren waren op 2 mei nog onbegaanbaar – modderpoelen en zwembaden Hopen op begaanbaarheid in juni is riskant en we moesten tijdig onze activiteiten doorgeven.

Overleg tussen Lutje en de voorzitter (in ’t echte leven een echtpaar, dat maakt overleg eenvoudig) bracht als uitkomst de DRIE BEKENWANDELING te BORSBEEK.

U herinnert zich dat we op 5 maart al in Borsbeek verzamelden en we toen voor een droge variant gegaan zijn: we denken nu de originele, mooiere wandeling te kunnen aanbieden. Het gebied is opener dan dat in Ekeren dus normaal droogt dat sneller. En anders passen we daar wel een mouw aan.

Afspraak op 11 juni aan de Sint-Jacobuskerk te Borsbeek om 14.00 uur.

Daarmee hebben we de wijzigingen gehad.

Er kan nog ingeschreven worden voor ons bezoek aan de SINT-FREDEGANDUS BEGRAAFPLAATS te DEURNE, waar Yvonne u verwacht op DONDERDAG 23 MEI. Twee groepen van om en bij de 15 deelnemers krijgen elk hun gids, en we vormen deze groepen om 14.00 uur op het Rode Kruisplein, tegenover de ingang van dit historische kerkhof: een oase van religieuze kunst en architectuur.

inschrijven kan enkel door storting van € 6 op rekening BE66 9734 2502 5843 van Seniorenforum regio Antwerpen m.v.v. namen + Deurne, 23 / 5.

Een activiteit waar we onze medewerking aan verlenen is de “SENIORENMIDDAG” welke doorgaat op DONDERDAG 30 MEI vanaf 14.00 uur in het Cultureel Centrum van WIJNEGEM, “ ’t GASTHUIS” aan de Turnhoutsebaan 199. Er is parking en bus en tram hebben halten in de buurt. Een initiatief van het Vlaams Belang.

Wat mag u verwachten? Vooral een kennismaking met de Antwerpse lijsttrekker voor de Kamer: LODE VEREECK, maar ook met de kandidaten die actief zijn in het Seniorenforum: HILDE DE LOBEL (2de opvolger Europa), MIEKE DE BATS (4de opvolger Kamer) en LUTJE CATEAU (11de opvolger Vlaams Parlement).

Droge kost? Niet echt, want “Voor spijs en drank, voor ’t dagelijks stuk taart, wij danken u, o Heer”, in dit geval de partij.

En wat doen wij? Wij gaan foto’s vertonen van de voorbije vijf jaar aan activiteiten, met wat uitleg bij. Kom dus naar uzelf op groot scherm kijken. Plus dat we van de gelegenheid gebruik gaan maken om ons ZOMERPROGRAMMA te onthullen.

Kortom: we willen jullie toch vragen om ook deze namiddag met ons te willen doorbrengen.

Lode, Hilde, Mieke en Lutje – en alle anderen – zullen u dankbaar zijn.

Daags nadien, VRIJDAG 31 MEI, spreekt ANKE VAN DERMEERSCH over “ERFBELASTING IN VLAANDEREN”, en dat in ons vertrouwd salon in het VB-secr., Amerikalei 98 te Antwerpen om 14.00 uur.

Voor deze AMERIKALEZING, de laatste van dit seizoen, halen we stoelen van zolder en uit de kelder: men kan voor die laatste plaatsen nog inschrijven maar ENKEL DOOR EEN MAILTJE naar seniorenforumantwerpen@telenet.be ! Dit omdat we verwittigen als u er echt niet mee bij kan. Aarzel dus niet om uw stoel te reserveren. (Mensen die al ingeschreven maar verhinderd zijn vragen we om ons dat te laten weten.)

We danken het Hertogfonds voor de logistieke medewerking en in ’t bijzonder Maria en William voor de praktische hulp en het laven van de dorstigen gedurende al onze lezingen.

Vlaamse vrienden, senioren,

voor wie onder u een profiel heeft op “frustratieboek” (Facebook) deze info: op ons profiel “Seniorenforum regio Antwerpen” publiceren we altijd een (foto-)verslag van onze activiteiten. Daartoe maken we foto’s, maar alle begrip ervoor als u liever niet op de foto komt en al helemaal niet op “frustratieboek”. Aarzel dan niet om bij aanvang van een wandeling, bezoek of lezing dat te melden. U herkent de fotografen aan ’t feit dat ze foto’s maken.

Met die aanbeveling sluiten we dit teken gelijk af.

Mieke, Yvonne, Marianne, Patt, Lutgarde, Lutje & Dirk

seniorenforumantwerpen@telenet.be

seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org