Van Grieken: “Onze bondgenoten zijn de gewone Vlamingen”

Van Grieken:
Foto: Shutterstock. Van Grieken: “Onze bondgenoten zijn de gewone Vlamingen”

In een campagnevideo op sociale media komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken met een glasheldere boodschap. Hij zet zich hierin af tegen de ivoren toren-politiek die gevoerd wordt door de systeempartijen. “Onze bondgenoten? Dat zijn de gewone Vlamingen”, klinkt het. “Niet de systeempartijen die enkel bezig zijn met zichzelf en totaal geen interesse hebben om werkelijk iets te veranderen.”

Het Vlaams Belang geeft het reeds lang aan, maar legt het nogmaals duidelijk op tafel: de Vlaams-nationalistische partij pleit voor een beleid dat vertrekt vanuit de burger. “Onze partners zitten niet in Belgische ivoren torens, maar onder de gewone Vlamingen”, begint Van Grieken de video. “Daar zitten onze partners, daar zitten onze bondgenoten.”

De systeempartijen krijgen het hard te verduren voor het beleid dat ze decennialang gevoerd hebben. “Onze bondgenoten zijn dus niet die belgicistische liberale familiedynastieën. Onze bondgenoten zijn niet die groene extremisten”, vervolgt de partijvoorzitter.

Van Grieken: “Wij komen op voor mensen die vergeten worden door elite”

Verder haalt Van Grieken enkele hete hangijzers in het huidige politieke klimaat aan. Hierbij stelt hij onomwonden dat zijn partij aan de kant staan van alleenstaanden die omwille van klimaatdogmatisme hun facturen niet kunnen betalen en landbouwers die een toekomst zoeken in hun stiel. Ook voor de zelfstandigen neemt Van Grieken het uitdrukkelijk op. “Onze bondgenoten zijn alle zelfstandigen die keihard werken en zich blauw betalen aan belastingen en gepest worden door het ongezien kluwen van administratie.”

Uit de video wordt eveneens duidelijk dat het Vlaams Belang zich ook inzet voor zorgkundigen, mensen met een zwaar fysiek beroep en gepensioneerden die het moeilijk hebben de eindjes aan mekaar te knopen omwille van een schamel pensioen. Ook benadrukt Van Grieken dat vrouwen zich ongeacht kledij, locatie en tijdstip veilig moeten kunnen voelen.

“Voor al die mensen die door de elite vergeten worden, komen wij op. Voor die mensen doen wij aan politiek. Om hun stem luid en duidelijk te laten klinken. Omdat die mensen onze mensen zijn en omdat onze mensen weer op de eerste plek moeten komen”, sluit de Vlaams Belang-voorzitter af.

Bron: V-Nieuws