Vlaams Belang voert actie in Kortrijk tegen toenemend seksueel bendegeweld

Deze voormiddag vond aan het Astridpark in Kortrijk een protestactie plaats van het Vlaams Belang tegen het toegenomen seksueel bendegeweld. Onder de aanwezigen waren ook Kamerlijsttrekker Wouter Vermeersch en nationaal voorzitter Tom Van Grieken. “Kinderen die het slachtoffer worden van groepsverkrachtingen en in elkaar getimmerd worden, waar houdt dit op?”, zegt Van Grieken. “De andere partijen hullen zich in stilzwijgen, maar het Vlaams Belang zal altijd en overal blijven opkomen voor onze mensen. Het is tijd voor een keiharde aanpak van dit brutaal geweld.”

Kortrijk werd opgeschrikt door verschillende feiten van zwaar seksueel geweld. Er waren op korte tijd twee meldingen van groepsverkrachtingen waar minderjarigen bij betrokken waren. Volgens het Vlaams Belang gaat het niet om alleenstaande feiten. De partij wijst onder meer naar een gelijkaardig voorval in Hasselt waar een meisje van 15 jaar werd aangerand door vier jongemannen en de incidenten in Ninove en Geraardsbergen waar minderjarigen in elkaar werden geslagen. “Hier zit een patroon in”, zegt Van Grieken. “Onze kinderen worden het slachtoffer van brutaal bendegeweld. Vaak zijn de daders allochtonen en ze voelen zich gesterkt door een gevoel van straffeloosheid. Wat hier in Kortrijk is gebeurd, is symptomatisch voor wat in heel Vlaanderen gebeurt.”

“WIJ BLIJVEN SPREKEN WAAR ALLE ANDERE PARTIJEN ZWIJGEN”

Ook Kamerlijsttrekker Wouter Vermeersch toonde zich kwaad over de feiten. “In Kortrijk voerden we enkele weken terug al actie nadat illegalen een bejaarde man hardhandig hadden overvallen”, zegt Vermeersch. “Ik verwees toen ook naar de brutale verkrachting van twee 14-jarige meisjes door een 25-jarige illegaal. We hebben in de tussentijd enkel meer van hetzelfde gezien. We trekken een streep in het zand: tot hier en niet verder.”

“Wij blijven spreken waar alle andere partijen zwijgen”, aldus nog Van Grieken. “Het is tijd om de partijen die deze golf van verschrikkelijk geweld mogelijk hebben gemaakt af te straffen. Op 9 juni hebben we de kans om ons land terug te nemen. Enkel met een ijzersterk Vlaams Belang kunnen we recht en orde herstellen en zorgen dat brutaal geweld zoals hier in Kortrijk voorgoed tot het verleden behoort.”