Zaak-Van Langenhove: “Belgische justitie is door en door rot”

“Belgische justitie is door en door rot.” Dat benadrukt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op X nadat Schild & Vrienden-kopman Dries Van Langenhove 1 jaar effectieve celstraf kreeg voor het vermeend delen van ‘memes’. Van Grieken wijst op de zaak-Caeyers, waar de pedofiele kinderverkrachter lichter gestraft werd dan Van Langenhove.

In de zaak rond ‘memes’ in een chatgroep van jeugdbeweging Schild & Vrienden (S&V), krijgt kopman Dries Van Langenhove een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 16.000 euro opgelegd. De voorzitter van de rechtbank in Gent had het onder andere over “haatspraak” en tilde bijzonder zwaar aan het vermeend delen van de online spotprenten.

Voor inbreuken op de wapenwet – het geven van een busje pepperspray aan een vriendin – kreeg Van Langenhove nog een gevangenisstraf van 10 maanden met uitstel en een voorwaardelijke boete van 6.000 euro opgelegd. Ook verliest hij 10 jaar zijn burgerrechten. Dat wil zeggen dat hij geen politiek mandaat meer mag uitoefenen.

“Justitie is door en door rot”

De straf voor de S&V-kopman is opvallend zwaar in vergelijking met recente zaken. Zo kreeg pedofiel Nicolas Caeyers een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar voor verkrachting. Geen effectieve gevangenisstraf, dus. De mediapersoonlijkheid verkrachtte twee minderjarige jongens, een 13-jarige en een 15-jarige.

“Belgische justitie is door en door rot”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Van Langenhove zetelde enige tijd in de Kamer voor de partij. “Vanaf dag 1 is dit een politiek proces.” Hans Rieder, de advocaat van Van Langenhove, zegt onmiddellijk in beroep te gaan. “Het enige goede aan deze zaak is dat deze rechter binnenkort op pensioen gaat.

Bron: V Nieuws

De ‘rechter’