24 gebroken beloftes en gemiste kansen

24 gebroken beloftes en gemiste kansen

Migratie in 24 gebroken beloftes. Dat is de titel van de nieuwe 54 pagina tellende brochure van Tom Van Grieken, waarmee de Vlaams Belang-voorzitter weerwerk biedt tegen het nieuwe boek van Theo Francken dat afgelopen week werd voorgesteld. Het werkstuk bevat een kroniek van gebroken beloftes en gemiste kansen, gaande van het uitblijven van de uitbreiding van de lijst van veilige landen, over de non-realisaties op het vlak van gezinshereniging en nationaliteitswetgeving tot de afwezigheid van een nieuw migratiewetboek.

Bij aanvang van deze bestuursperiode koesterden veel Vlamingen grote verwachtingen. Een derde van de Vlaamse kiezers had gestemd voor een partij die grootse veranderingen aankondigde, niet in het minst met betrekking tot het immigratiebeleid. De belangrijkste verandering moest de opmaak van een nieuw immigratiewetboek zijn dat opnieuw duidelijke regels zou formuleren inzake immigratie en misbruik zou tegengaan. Het kwam er echter nooit. Het enige boek dat Theo Francken de voorbije vijf jaar schreef, kaderde in zijn eigen persoonlijke campagne.

In oktober 2015 beheerste de uitspraak van N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever dat ‘open grenzen en een open sociale zekerheid onverenigbaar zijn’ dagenlang de pers. De N-VA kondigde een hele reeks wetgevende initiatieven aan. We hebben er sindsdien niets meer van gehoord.

Het zijn maar twee van de vierentwintig voorbeelden van gebroken beloftes en gemiste kansen met betrekking tot het immigratie- en integratiebeleid van de afgelopen vijf jaar. Deze regering had alle kansen om een fundamentele hervorming van het immigratiebeleid te realiseren, maar heeft ze kansen niet gegrepen. Met als gevolg: stijgende immigratiecijfers en een toenemende belasting van onze sociale zekerheid.

Bekijk hier de begeleidende clip 

Wil je de brochure gratis aanvragen?
Ga naar: http://www.vlaamsbelang.org/migratiebrochure/

Bijlage: ‘Migratie in 24 gebroken beloftes’

%d bloggers liken dit: