De arrogantie van het Erdogan-regime

Het Vlaams Belang feliciteert Nederland met de kordate houding tegenover het Turkse Erdogan-regime door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, niet toe te laten. Eindelijk is er een democratisch land dat niet langer toegeeft aan de chantage en de intimidatie van de Turkse despoot Erdogan, die hier vrijheid van meningsuiting eist, maar in eigen land tienduizenden opposanten in de cel wierp. Nederland heeft gelijk: het Turkse referendum heeft als enige bedoeling de democratie in het land de definitieve doodsteek te geven.

Tom Van Grieken vraagt onze regering dan ook zich ondubbelzinnig solidair te verklaren met Nederland. Hij wil bovendien dat ook in Vlaanderen eindelijk paal en perk wordt gesteld aan de schuldige laksheid van ons politieke establishment met betrekking tot het Erdogan-regime: “In de pers worden wel stoere verklaringen afgelegd, maar het ontbreekt de regeringen nog steeds aan moed om effectieve maatregelen te nemen om de Turkse inmenging in ons land een halt toe te roepen.”

De Nederlandse plotse kordate handelswijze – allicht een gevolg van de hete adem van de PVV vlak voor de verkiezingen – staat inderdaad in schril contrast met de laffe houding van het Belgische en Vlaamse politieke establishment, met inbegrip van de N-VA. In 2015 lokte een meeting met Erdogan nog 25.000 ‘Vlaamse’ Turken naar de Ethias Arena. Nog vorige week werd in Brussel een AKP-verkiezingsmeeting gehouden met een Turkse ex-minister.

Binnen enkele weken is in ons land bovendien een Turkse massameeting gepland, waar mogelijk ook Erdogan aanwezig zou zijn. Enig probleem voor de organisatoren blijkt niet zozeer een mogelijk verzet van de regering, als wel een zaal vinden die groot genoeg is om alle fans van de Turkse tiran te ontvangen. De feiten tonen aan dat veel Turken met de Belgische nationaliteit het Turkse antidemocratische Erdogan-regime verkiezen boven onze waarden en democratie. Ondertussen worden Turkse staatsmoskeeën dankzij minister Homans nog steeds gefinancierd met Vlaams belastinggeld en blijft de federale regering zelfs nu nog achter de waanzinnige vluchtelingendeal met Turkije staan.

Tom Van Grieken is duidelijk over de maatregelen die onze regeringen moeten nemen: “Het Vlaams Belang wil een inreisverbod voor Erdogan en andere propagandisten van zijn regime. Ook moet nu eindelijk werk gemaakt worden van de afschaffing van de dubbele nationaliteit. Tot slot moeten de Turkse Diyanetmoskeeën, voorposten van het Erdogan-regime in ons land, gesloten worden. ‘Vlaamse’ Turken die Erdogan als hun politieke leider zien, hebben in ons land geen plaats en kunnen hier best vertrekken.”

Wim Van Osselaer
Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang

afdrukken
%d bloggers liken dit: