“De PS en de groenen mogen nog op hun kop staan, illegaal verblijf mag nooit beloond worden met een verblijfsvergunning”

Vlaams Belang vordert De Croo op over nakende regeringscrisis rond hongerstakers

Het Vlaams Belang eist van eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) tekst en uitleg over het PS-dreigement om de regering te verlaten als één van de illegale hongerstakers overlijdt. Vice-eersteminister en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) zou zulks volgens Le Soir laten verstaan hebben op het PS-partijbureau. “Ronduit immoreel gedrag van de PS”, reageert fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Onder geen beding mag staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die volgens Groen dit dossier niet eens mag behouden, aan deze chantage toegeven.” Het Vlaams Belang oppert dat in plaats van toe te geven aan chantagepolitiek de illegalen moeten gecolloqueerd worden zodat ze kunnen worden beschermd tegen zichzelf.

“Door uitgeprocedeerde asielzoekers die hun uitwijzingsbevelen naast zich neerlegden, steeds weer de mogelijkheid van een nieuwe regularisatieronde voor te spiegelen, ligt de PS, samen met enkele andere linkse partijen en verenigingen, aan de oorzaak van het drama dat zich momenteel in de Brusselse Begijnhofkerk, de VUB en de ULB aan het afspelen is”, aldus Pas. “De PS is nu verbolgen over een toestand die ze zelf creëerde. Dat de Franstalige socialisten hun verontwaardiging dus maar achterwege laten. Het is cynisch, wrang en volslagen ongepast.”

“De PS en de groenen mogen nog op hun kop staan, illegaal verblijf mag nooit beloond worden met een verblijfsvergunning”

Het Vlaams Belang wil absoluut niet dat er een dode te betreuren valt. “Daarom mag er niet meer getalmd worden”, aldus Pas. “De politie moet onmiddellijk een einde maken aan deze illegale acties. Om hen tegen zichzelf te beschermen moeten de hongerstakers nu eerst gecolloqueerd en verzorgd worden. Na hun herstel moet er werk gemaakt worden van hun uitzetting.” Het Vlaams Belang wijst er daarbij uitdrukkelijk op dat de hongerstakers uitgeprocedeerden zijn die opzettelijk geen gevolg hebben gegeven aan hun uitwijzingsbevelen.

“De wet is er voor iedereen. Ze dienen naar hun landen van herkomst te worden gerepatrieerd. Chantage door hongerstaking mag daar uiteraard niets aan veranderen”, besluit Pas. “De Croo moet ons deze namiddag in de plenaire vergadering tekst en uitleg komen geven over de chantage en obstructie van de regeringspartijen PS, Ecolo en Groen.” Fré Pas
Persmedewerker Vlaams Belang

%d bloggers liken dit: