De wereld op zijn kop: ‘gedenkplaat voor verdachte (drugdealer) in Anderlecht’

Op foto’s is te zien hoe de gedenkplaat bevestigd wordt. Daarna werd door de allochtone aanwezigen een islamitisch gebed uitgesproken ter ere van de verdachte

VOORUIT (EX-SP.A) EERT VERDACHTE VAN DRUGDEALEN MET PLEIN IN ANDERLECHT

In Anderlecht is zopas een basketplein hernoemd naar Mehdi Bouda, een 17-jarige allochtoon die in 2019 om het leven kwam toen hij als verdachte op de loop was voor de politie bij een drugdeal en per ongeluk door een politievoertuig werd aangereden. Het voorstel ging uit van een gemeenteraadslid van Vooruit (ex-SP.a), Safouane Akremi.

Deze ‘Vooruiter’, liet het pleintje hernoemen naar de jonge vluchtende verdachte.

In normale landen worden straten en pleinen vernoemd naar personen die iets positiefs gedaan hebben voor de gemeenschap. Hier worden ze nu dus op voorstel van Vooruit vernoemd naar allochtonen die op de vlucht slaan voor de politie als er controles worden uitgevoerd op drugbezit en drugdealen.

De Vlaamse agente Kitty Van Nieuwenhuysen, destijds 23, werd intussen al meer dan 10 jaar geleden doodgeschoten door drie allochtone gangsters vlakbij Brussel. Twee van de drie moordenaars zijn intussen alweer vrijgelaten. Er is in Brussel nergens een plein genoemd naar Kitty, laat staan dat er een muurschildering om haar te herdenken werd aangebracht.

%d bloggers liken dit: