Grazie mille Italia !

De Italiaanse parlementsverkiezingen (Kamer en Senaat) leverden – de peilingen in acht genomen – weinig verrassingen op.  De rechtse overwinning werd al langer voorspeld. Het is daarmee nog eens duidelijk geworden dat de door de EU opgedrongen haringen niet meer braden.

Het volk wil het land terug zoals het was. Het Italië waar het goed leven is, het land met een machtige geschiedenis, prachtige natuur, goede smaak, topgastronomie, modehuizen en schitterende auto’s. Het land van enthousiaste tifosi en uitzonderlijke wijnen. Niet het land, dat gezien zijn ligging, overspoeld wordt door gelukzoekers uit Afrika en elders, zoals beschreven in Le Camp des Saints van wijlen Jean Raspail.

Fratelli d’Italia

Fratelli d’Italia, door de leugenpers steevast als neofascistisch omschreven, kwam als grote winnaar uit de bus. De partij van Giorgia Meloni behaalde 26,5% van de stemmen.

Uiteindelijk behaalde ‘centrumrechts’ (zo heet dat blok in Italië) 44% van de stemmen, de 5-sterrenbeweging bijna 15% en links slechts 26,7%. Dit is een serieuze klap voor de geglobaliseerde kaste, die weer een stukje van de Europese puzzel verliest, na de overwinning van de ‘populisten’ in Zweden vorige week. Het eurokritische lijstje begint serieuze vormen aan te nemen: Polen, Hongarije, Zweden en nu Italië. Dan spreken we nog niet over de uitslagen van het Rassemblement national in Frankrijk, en ons eigen Vlaams Belang in Vlaanderen. Het RN mocht onlangs 89 volksvertegenwoordiger naar de Assemblée sturen en het VB staat al jaren als grootste (of tweede) partij in de peilingen.

De overwinning in Italië is duidelijk. De partij Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni is de grootste partij in Italië geworden, met 5 procent voorsprong op de Democratische Partij. Jammer dat de Lega van Salvini geen beter resultaat wist neer te zetten, anders was de overwinning van het rechtse blok nog opvallender geweest. Met 9% behaalde de Lega een score die in de buurt ligt van Berlusconi’s Forza Italia.

Italië is het eerste grote Europese land dat bij de keuze van zijn nieuwe regering zo’n duidelijke afwijzing van de globalistische ideologie laat zien. Zweden had tien dagen geleden gedeeltelijk de weg gebaand met een rechtse meerderheid. In Italië is de koers veel duidelijker: na verscheidene jaren van technocratisch elitisme zal de regering soeverein geïnspireerd zijn. Het staat natuurlijk nog te bezien welke programmapunten Giorgia Meloni prioritair wil uitvoeren.

Voor de globalistische kaste die Europa domineert is deze klap in het gezicht zorgwekkend. Ursula barones von der Leyen had preventief olie op het vuur gegoten door de Italianen te vertellen dat zij hun EU-financiering zouden verliezen als zij een regering zouden kiezen die niet aan haar wensen voldeed. Deze arrogante uitspraak veroorzaakte onmiddellijk een controverse in Italië (en elders).

Tom Van Grieken

“Ik wil onze vrienden van Fratelli d’Italia en Lega van harte feliciteren met de mooie kiesuitslag”, zegt Van Grieken. “Meloni en Salvini tonen aan wat er mogelijk is als rechts de verschillen overstijgt en de krachten bundelt. De kiesuitslag in Italië moet dan ook dienen als inspiratie voor alle Europese patriotten die opkomen voor hun identiteit en cultuur.”
De rechtse overwinning in Italië werd al langer voorspeld. “Na de mooie verkiezingsuitslagen in Hongarije, Frankrijk en Zweden is Italië het zoveelste Europese land waar een ruk naar rechts plaatsvindt”, aldus Van Grieken. “Laat het duidelijk zijn voor de EU dat de Europeanen haar links-liberale dictaten niet langer pikken. Dit is dan ook een overwinning van alle Europese volkeren die opkomen voor hun identiteit en die de macht over hun land terugeisen.”

Zo is dat, Tom

RVW

%d bloggers liken dit: