Horeca niet open op 1 mei?

Bij de aanstelling van Pedro Facon tot coronacommissaris was Marc Van Ranst zeer enthousiast : “Pedro is een specialist in het optimaal laten samenwerken van de verschillende ‘gefedereerde entiteiten’ in ons land. Hij kent zijn weg in de overheid, kabinetten en administraties. Tijdens deze crisis organiseerde hij zeer goed de ziekenhuissector. Alle mogelijke succes, Pedro”, twitterde Van Ranst.

Die tweet van de PVDA’ er was al voldoende om ons te verontrusten, maar goed.

Als we de media mogen geloven dan wil Pedro Facon de geplande opening van de horeca nu al uitstellen: “ten vroegste half mei”, zegt hij. Nu zou een normaal mens denken dat zo’n belangrijke taak als coronacommissaris toevertrouwd wordt aan iemand met een medische opleiding. Maar neen, Facon heeft een master in politieke wetenschappen. Maar natuurlijk heeft Facon de juiste adelbrieven voor deze Vivaldi-regering: hij was kabinetschef gezondheidszorg bij minister Maggie De Block (Open Vld).

De man is gewoon een ontmijner, een buikspreker, voor beslissingen van De Croo en C°. Opgelegde maatregelen lijken immers geloofwaardiger wanneer die van een coronacommissaris komen dan van een politicus. En zo laat het volk maar zand in zijn ogen strooien.

Hetzelfde verhaal maken we mee op hoger niveau. De Ethiopiër Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is ook geen arts maar een bioloog. De man werd benoemd onder druk van China. Tiens, is dat niet het land van waaruit het virus ‘ontsnapte’ en waarover we amper nog iets horen?

%d bloggers liken dit: