Lifeline: Francken stimuleert de mensensmokkel die hij zelf zegt te bestrijden

“Opnieuw gaapt er een ravijn tussen de stoere woorden van Francken en zijn beleid.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de beslissing van de staatssecretaris om 15 migranten van het NGO-schip Lifeline op te nemen in België.

“Blijf er weg jullie maken het alleen maar erger” en “Ze zullen niet verzuipen. Ze zullen gewoon stoppen met vertrekken. We moeten ze uit water vissen en terugsturen naar Noord-Afrika. NGO’s stimuleren smokkel in plaats van ze tegen te gaan.”

Het zijn de letterlijke woorden van Francken in maart 2017 nadat NGO-boten opnieuw migranten naar Europa hadden gebracht. Factcheck juni 2018: Francken laat opnieuw 15 migranten naar België overkomen nadat ze door het NGO-schip Lifeline naar Europa werden gebracht. Kortom: de staatsscertaris stimuleert de veerdienst én de mensensmokkel die hij zelf zegt te bestrijden. Dat Francken hiermee bovendien ingaat tegen het overgrote deel van de publieke opinie, mocht vandaag nog blijken uit een grootschalige bevraging van de krant Het Nieuwsblad.

“Precies op de dag dat de N-VA via sociale media het sluiten van de buitengrenzen propageert, doet Francken precies het omgekeerde. Er gaapt een kloof breder dan de Middellandse Zee tussen de beloftes die Francken maakt en het beleid dat hij voert”, aldus Van Grieken.

%d bloggers liken dit: