Ook Italianen zijn de migratiegolf meer dan beu…

Onze zusterpartij ‘Lega’ maakt sinds kort deel uit van de nieuwe Italiaanse regering, beter nog,  ze bekleden er sleutelposities. Met argusogen werd dan ook uitgekeken of Matteo Salvini (Lega), minister van Binnenlandse Zaken,  zijn verkiezingbeloften zou waarmaken.  Want, politici die doen wat ze zeggen, is eerder een uitzondering geworden.

En ja hoor, hij doet het, en hij doet het goed.

Een peiling van een tweetal weken geleden, bewijst bovendien dat hij daarvoor op de steun van heel veel Italianen kan rekenen.

De minister van Binnenlandse Zaken krijgt de steun van zo maar even 72% van de Italiaanse bevolking, zo blijkt uit die grote peiling.  Salvini verleidt niet alleen de rechterzijde, maar kan ook links bekoren. Zo gaan 46% van de aanhangers van de Partito Democratico (centrum-links), van onder andere oud-burgemeester van Rome Veltroni, akkoord met het beleid van Salvini.

Niets houdt Salvini blijkbaar tegen. Hij volhardt door o.a. werk te maken van zijn verkiezingsbeloftes: alle Roma (zigeuners)registeren, 600.000 vreemdelingen terugdringen en de grenzen sluiten voor de oprukkende bootjesmannen.  Zelfs de grote verontwaardiging van Eurocommissaris Pierre Moscovici (FR), van sterjournalistje Roberto Saviano,  en van de grote Joodse gemeenschap in Rome, kunnen de Italianen niet deren. Maar goed, u kent het verhaal wel: ‘democraten’ die zich verzetten tegen democratische verkiezingsuitslagen. Maar die haring braadt niet meer, gelukkig maar, we hebben het vermanend vingertje veel te lang getolereerd.

De peiling

Rechts: 100% van de kiezers van Fratelli d’Italia, 96% van dezen van de Lega, 91% van Forza Italia en 78% van de Vijfsterrenbeweging, geven Salvini het vertrouwen.

Voor links geeft het volgende uitslag: 46% van de kiezers Partito Democratico en 21% van de aanhangers van Vrijheid&Gelijkheid (zeer links).

RVW

%d bloggers liken dit: