“Petit Molenbeek”= een wijk in Tunis

Hoe een klein land in sommige zaken toch groot kan zijn.  Zo komt de Brusselse gemeente Molenbeek wereldwijd in het nieuws. The Washington Post, The New York Times en vele andere buitenlandse kranten en tijdschriften hadden al aandacht voor de gemeente waar de PS’er Moureaux (ongestraft) jaren de plak zwaaide.  Gisteren, 23 juli ’17, kwam de gemeente opnieuw ter sprake, deze keer was het in het TF1-journaal van 20 uur.  Uitzonderlijk mocht een cameraploeg van de Franse commerciële zender mee met de Tunesische veiligheidsdiensten die in een wijk in Tunis op zoek waren naar IS-terroristen.
Na de arrestatie van enkele haatbaarden, vroeg de meegereisde journaliste het volgende:  “Est-ce qu’on peut parler d’un petit Molenbeek” ? En effet, c’est un petit Molenbeek”, antwoordde de Tunesische veiligheidsagent al lachend! (kunnen we van een klein Molenbeek spreken? Zeker, het is een klein Molenbeek.)
Zeg nu nog dat België niet wereldwijd gekend is!  De verantwoordelijke voor de chaos in deze Brusselse gemeente, Philip Moureaux,  werd nooit iets in de weg gelegd.  Het prijskaartje voor het Kanaalplan – een van de projecten van Jan Jambon (N-VA) – kan misschien voor een deel naar de politicus worden doorgeschoven.
%d bloggers liken dit: