Koning bevestigt moslimgemeenschap opnieuw in slachtofferrol

“Met zijn toespraak bevestigt de koning de moslimgemeenschap opnieuw in haar favoriete slachtofferrol, terwijl ze net op haar verantwoordelijkheid dient te worden gewezen voor de gigantische samenlevingsproblemen waar we vandaag mee kampen.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de 21-juli-boodschap van de Belgische vorst.

Hoe meer moslimterreur Europa te verwerken krijgt, hoe meer het Belgische Koningshuis het negeert, zo lijkt het wel. Meer zelfs: in zijn koninklijke mededeling vond Filip het nodig de islamitische religie op een voetstuk te plaatsen. Hun inzet voor de gemeenschap ontroerde hem.

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bewijst de koning daarmee opnieuw zijn onverbeterlijke wereldvreemdheid. “Dat continentaal Europa in 2017 om de negen dagen een jihadistische terreuraanval te verwerken kreeg, ontging de man schijnbaar. Dit is een slag in het gezicht van al diegenen die hun dierbaren zagen omkomen tijdens islamitisch geweld.”  In zijn boodschap verwees koning Filip ook expliciet naar de ontvangst van een fles wijn naar aanleiding van het einde van de ramadan. “Terwijl de koning een fles wijn ontving, kregen onze agenten in Borgerhout stenen naar hun hoofd”, aldus Van Grieken. 

Ook zijn expliciete verwijzing naar het bestaan van gemeenschappelijke waarden met de moslimgemeenschap staat volgens Van Grieken in fel contrast met de realiteit. De Vlaams Belang-voorzitter verwijst onder meer naar een studie van het Centrum voor Sociaal onderzoek in Berlijn waaruit blijkt dat 70 procent van de ‘Belgische’ moslims vindt dat de regels van de Koran (de sharia) primeren op onze wetten.

“In plaats van op te roepen tot lamlendigheid had de koning beter opgeroepen tot weerbaarheid”, vindt Van Grieken. Hij vindt dat de burger zich immers te vaak laat degraderen tot lijdend voorwerp. “Dat de jihadistische ideologie steeds meer ingang vindt, heeft veel te maken met de verwatering van onze eigen normen. We moeten opnieuw durven opkomen voor onze identiteit, onze gebruiken en onze waarden. Alleen zo dwingen we respect af bij de moslimgemeenschap én tonen we hen de weg van de integratie.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

%d bloggers liken dit: