Rechtbankvoorzitter met PS-sympathieën haalt fors uit naar aangevallen politieagente

Wat had de agente dan wel misdaan in de ogen van Luc Hennart, de flamboyante rechter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg?

De agente werd vorige week tijdens een controle in het Brusselse aangevallen door een illegale vreemdeling die ze wilde controleren omdat hij geen mondmasker droeg. De man trachtte de agente te wurgen en haar wapen af te nemen. Na deze ernstige feiten werd de man opgepakt, verhoord en…..vrijgelaten, zoals het Brussels meestal het geval is.

Dat de agente haar verhaal deed bij kranten en televisiezenders ging voor Hennart te ver. “In de pers verklaren dat er straffeloosheid heerst, klopt niet. Het is niet omdat een verdachte vrijgelaten wordt dat hij later geen straf krijgt. Daar beslissen de procureur des Konings en eventueel een onderzoeksrechter over”, aldus Hennart

Verziekte en gepolitiseerde magistratuur

‘Rechter’ Hennart kwam in interviews meerdere malen openlijk uit voor zijn PS-sympathieën.

In 2017 verklaarde hij voor de camera van RTBF:  “Mijn hart ligt links, ik sta dicht bij de PS, van wie ik het programma volledig onderschrijf. “Luc Hennart sprak zich regelmatig uit in de media om te zeggen hoe slecht hij het beleid van de federale regering van Charles Michel wel vond, gewoon omdat de PS er geen deel van uitmaakte. Dat laatste vonden wij ook, maar dan om anderen reden.

Hennart is de weduwnaar van Anne-Sylvie Mouzon die in 2013 op 57-jarige leeftijd overleed. De dame werkte op verschillende PS-kabinetten, onder meer die van ministers Guy Cudell, Philippe Moureaux, Guy Coëme en Elio Di Rupo.  Mouzon zetelde sinds 1983 in de gemeenteraad van het Brusselse Sint-Joost-ten-Node. Sinds 1995 was ze er voorzitter van het OCMW.  Ze zetelde ook sinds de start van het Brussels gewest (1989) in het Brussels parlement. Ze was sinds 2004 ook fractieleidster van de PS in het parlement van de Cocof, de Franse gemeenschapscommissie.

Nu dat de PS deel uitmaakt van de Allegaartjes-regering, zal Hennart zich opnieuw gesterkt voelen. Bij Geens lag het enigszins anders. Onder zijn bestuur werd Hennart het voorzitterschap van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg ontnomen. Maar dat ging niet over zijn vonnissen.

Je zal als nationalist maar voor Hennart moeten verschijnen.

RVW

%d bloggers liken dit: