SF Bruegel bezoekt lambiekbrouwerij Timmermans in Itterbeek (Dilbeek)

 Zondag ,  9 oktober2022 , verzamelden onder een blakend herfstzonnetje , 

17 geinteresseerden voor de gebouwen van de brouwerij Timmermans , een van de 

brouwerijen van het kriek- en lambikbier in het Pajottenland .

Een zeer goede gids loodste ons door het maakproces van beide bieren en verraste ons met enkele

weetjes . Zo is er bij ons niet voldoende hop beschikbaar en moet het ingevoerd worden alsook de krieken , vooral uit Polen .

Het is de bijzondere samenstelling van de lucht in onze Pajotse contreien die het brouwen van het lambikbier , en enkel bij ons in het Pajottenland, maakt .

Na de rondleiding werden de bezoekers vergast op 2 glaasjes kriekenbier om de dorst te lessen .

Het hoeft niet gezegd dat in deze gezellige omgeving onder de bezoekers graag bijgepraat werd .

Alweer was deze uitstap , georganiseerd door het Seniorenforum Bruegel , een schot inde roos en 

wordt het uitkjken naar de volgende uitstap . Tot dan .

Marc Cordeels

Voorzitter Seniorenforum Bruegel

Brouwerij Timmermans

Reeds meer dan 300 jaar zet Timmermans de echte lambiektraditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Aan de oorsprong van het bier ligt een klein wonder: de micro-organismen in de lucht in de Zenne-vallei komen in de mout terecht waardoor spontane gisting op gang komt. Echte lambiek wordt dan ook uitsluitend gebrouwen in een straal van 15 km rond Brussel, in het Pajottenland.