Sfeerbeelden en verslagje van het gezellig en zeer geslaagd kerstdiner van de afdeling Brugge/Oostkust

Afdeling “Brugge en Oostkust” kan terugblikken op een geslaagd “kerstdiner”. Dit had op 14.12.18 plaats in het mooie kader van restaurant “In de Groene Wandeling” te Damme-Oostkerke.
In haar welkomstwoord wenste dienstdoend voorzitster Marijke De Gols in naam van allen de initiatiefnemer van de jaarlijkse kerstdiners, voorzitter Renaat Van Steen, sterkte en een spoedig herstel toe. Ze verwelkomde de nieuwe en herkozen gemeentelijke mandatarissen en ook de ruime delegatie uit Brabant. Marijke beklemtoonde dat senioren een snel groeiende groep vormen en meer en meer hun rechten opeisen. De senioren zijn actiever dan vroeger, zijn fysiek meer paraat en vormen een onschatbaar intellectueel kapitaal. Ze moeten dan ook op alle vlakken en in alle geledingen van de maatschappij vertegenwoordigd zijn en kunnen participeren. De tijd dat men na zijn vijftigste “bij het vuil werd gezet” is voorbij.
Het gastronomisch gehalte van het aangeboden menu werd door alle aanwezigen geroemd. Het begon met het aperitief; het voorgerecht was een heerlijke “Zeebrugse vissoep”. Dan volgde de “parelhoen fine champagne” geserveerd met witloof en champignons en “Apfelstrudel” als nagerecht. Koffie met versnaperingen sloot het diner af.
Vlaams parlementslid en fractieleider in de Brugse gemeenteraad, Stefaan Sintobin, was gastspreker. Hij verwees naar de goede resultaten in West-Vlaanderen bij de laatste verkiezingen. De senioren hebben zeker bijgedragen tot dit resultaat. Op het eerste congres van het Seniorenforum einde maart van dit jaar, heeft de partij nog eens haar interesse voor de seniorenproblematiek beklemtoond. De verkiezingen van mei 2019 zullen van groot belang zijn. De regeringspartijen hebben er een zootje van gemaakt en zullen worden afgestraft.
Jef Elbers kwam een groet brengen aan de aanwezigen en kon op groot applaus rekenen. Na het “officiële “ einde van het diner werd er nog druk en gezellig nagekaart en werden en werden plannen voor verdere evenementen en acties ontplooid.

 

%d bloggers liken dit: