Teken van leven CXVII: “en het werd zomer….”

Vlaamse vrienden senioren,

de kiezer heeft gesproken en verstrekte zo onze fracties in de Kamer waar we vanaf nu 20 vertegenwoordigers tellen (+ 2) en in het Vlaams Parlement waar acht nieuwe mensen onze groep vervolledigen tot 31. De 2.5% winst op onze Europese lijst was echter niet voldoende voor een vierde zetel: daar blijft de teller op 3.

We hoopten dat we de grootste partij in Vlaanderen zouden worden, en met 31 zetels in het Vlaams Parlement zijn we dat ook al delen we die plaats met de N-VA die haar verlies kon beperken.

Als we MORGEN gaan WANDELEN in BORSBEEK zullen we de kans hebben om “ons gedacht eens goed te zeggen”, dus beperken ik me hier tot een woord van bewondering voor onze militanten en kandidaten (zeker Mieke, Hilde en Lutje) die de voorbije maanden zich zo hebben ingezet: dames, het was niet tevergeefs!

En zie hoe onze zusterpartijen in Europa (bv de PVV van Wilders) zovele kiezers konden overtuigen … in ons Avondland begint de zomer!

Hoog tijd dus om bij ons zomerprogramma al eens stil te staan.

We voegen daar trouwens een reeks “DINGEN-DOEN-DAGEN” aan toe!

Het gaat om zeer vrijblijvende activiteiten In de Antwerpse binnenstad. Twee beiaardconcerten, een bezoek aan het M HKA en een bezoek aan het KMSKA. U hoeft niet en u kan ook niet hiervoor inschrijven noch reserveren en er hoeft geen bijdrage betaald, maar wie ons vrijblijvend wil vergezellen is welkom. Samen dingen doen onder vrienden, zo simpel is het.

De eerste data zijn de volgende:  

Maandag 1 juli: BEIAARDCONCERT “De Antwerpse klokken zingen over de stad”. Komen samen om 19.00 uur op de Handschoenmarkt, nabij ingang kathedraal..

Zondag 14 juli: IN / ZICHT, moderne kunst Antwerpse stadscollectie in het M HKA. Komen samen om 14.30 uur aan ingang museum, Leuvenstraat 32.

Alle praktische gegevens wat betreft onze ZOMERDRINK op VRIJDAG 28 JUNI kennen jullie al. We volgen Lutje door Park Groot Schijn te DEURNE. Om 14.00 uur vertrekken we vanaf de inkom Sportoase, Ruggeveldlaan 488, en vanaf 15.00 uur is iedereen welkom in het VNJ-lokaal.

“ ’t Is van de verniet” en juist daarom vragen we om zeker uw komst te melden.

Op ZONDAG 30 JUNI spreekt onze regionale voorzitter op de Sporenviering annex Braadfeest van onze Kempense vrienden in Huize Machteld te Grobbendonk.

Inschrijven voor dit braadfeest kan u via  Guido Somers,  vsf.kempen.grobbendonk@gmail.com .

Daags nadien, MAANDAG 1 JULI, gaan we met wie daar zin in heeft luisteren naar de beiaard van de O L V Kathedraal. Vrijblijvende afspraak om 19.00 uur op de Handschoenmarkt.

ZATERDAG 6 JULI nodigen we onze “Flandriens” uit voor een toffe “FEEST VAN LEEUWEN – FIETSTOCHT” met vertrek om 14.00 uur aan het KASTEEL VAN SCHOTEN.

Met Leeuwenvlaggen op onze fietsen zijn we een opvallende verschijning in het straatbeeld. Voor deze vierde editie hebben we een parcours dat ons door de stad voert!

Mensen die in Antwerpen willen aansluiten: we zullen rond 14.30 aan het Damplein (hoek Park Spoor Noord) even halt houden. We houden jullie op de hoogte.

ZONDAG14 JULI bent u welkom om ons vrijblijvend te vergezellen tijdens ons bezoek aan In / Zicht in het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen.  Afspraak om 14.30 uur, Leuvenstraat 32, (zijstraat Waalse Kaai) 

“Laat ons, liefste, samen varen…” Doen we! Dit op WOENSDAG 17 JULI en we treffen elkaar aan de ponton van de WATERBUS aan het Steenplein te Antwerpen om 10.00 uur. Vandaar naar FORT LIEFKENSHOEK & LILLO.

BRUNO VALKENIERS zal u tijdens deze SCHELDETOCHT uitleg geven over hoe de haven van Antwerpen functioneert en haar belang voor Vlaanderen. Een kenner, meer nog, een ‘insider’.

In het schilderachtig dorpje Lillo bezoeken we zeker het POLDERMUSEUM.

Uw bijdrage van € 16 omvat: de begeleide Scheldetocht met de Waterbus, de rondleiding met gids door het Poldermuseum en een traktatie op ’t eind in Lillo.

Bijdrage: € 16  p.p. te storten op rek.: BE66 9734 2502 5843 m.v.v. Scheldetocht + namen.

Wat het eten betreft hebt u twee mogelijkheden: u zorgt voor uw eigen middaghap of u schrijft in voor het keuzemenu ( € 25) in Brasserie Fort Liefkenshoek.

Soep van de dag

a) Stoofvlees

b) Vol au Vent

c) Scampi’s Fort Liefkenshoek

d) Vegetarische Rissoto

Koffie

Wie voor het keuzemenu gaat stort apart € 25 p.p. op rek.: BE66 9734 2502 5843 m.v.v. menu a, b, c, of d + namen.

We sluiten de inschrijvingen af op onze feestdag 11 juli!.

Op  DINSDAG 23 JULI, brengen we een groepsbezoek aan het vernieuwde OPENLUCHTMUSEUM MIDDELHEIM.

Samenkomst: 14.00 uur aan de ingang, Middelheimlaan 61, Wilrijk-Antwerpen en uw bijdrage van € 5 dient voor een traktatie in “De Melkerij” in ’t Nachtegalenpark, waar we ook na vorige bezoeken goed zijn ontvangen. 

“RODIN IN MONS’ sluit, op VRIJDAG 26 JULI, ons juli-programma af.

We komen voor Antwerpen ( Centraal Station en Station Berchem) samen om 9.15 uur, voor wie de trein neemt. Zelf uw ‘rijbewijs’ aanschaffen a u b.

Algemene samenkomst: 11.15 uur, NMBS-station, Place Léopold, Bergen.

Daar ontvangen we jullie met koffie en een pistolet (ham of kaas), we gaan naar de Sint-Waldetrudis stiftskerk en verder via het Belfort en de “tuin van de burgemeester” naar de Grote Markt. Vrij middagmaal. 

Om 14.00 uur bezoeken we individueel, met Nederlandstalige audiogids, de tentoonstelling: “Rodin, Une Renaissance moderne” in het BAM.

Nadien treffen we elkaar bij taart, alvorens we terug naar het station wandelen.

Bijdrage: € 12 met Museumpas of € 25, zonder Museumpas, per persoon.

Gelieve het geldende bedrag te storten op rek.: BE66 9734 2502 5843 m.v.v. Bergen 26 juli, namen en voorkeur kaas of ham. Ten laatste voor 20 juli a u b.

Wat augustus betreft…. dat komt later aan bod.

Mieke, Yvonne, Marianne, Patt, Lutgarde, Lutje & Dirk

seniorenforumantwerpen@telenet.be

seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org

0495 827 607

Vrij 28 / 6 14.00 uWandeling & ZOMERDRINKPark Groot Schijn DEURNE  vrijOrganisatie: uw bestuur
     
Maan. 1 / 7 19.00 uDingen-Doen-Dagen BeiaardconcertHandschoenmarkt  
Zat. 6 / 7 14.00 uFeest van Leeuwen FIETSTOCHTKasteel van Schoten Gemeentepark  € 5  Zie tekst
Zond 14 / 7 14.30Dingen-Doen-Dagen MuseumbezoekM HKA Leuvenstr 32, A’pen  
17 / 7   10.00 uSCHELDETOCHT & LILLO met B. VALKENIERSSteenplein   ANTWERPEN  € 16  Zie tekst
Dins. 23 / 7 14.00 uGroepsbezoek MIDDELHEIMMiddelheimlaan 61, Antwerpen  € 5  Zie tekst
Vrijd 26 / 7 11.15 uUitstap BERGEN & expo RODINNMBS station Place Léopold, Mons€ 12 € 25  Zie tekst
     
Dond. 8 / 8 14.00 uurTWEELING WANDELINGSporthal ’t Kooike Putte – Kapellen  € 5  Info volgt
Zon. 11 / 8 13.00Dingen-Doen-Dagen MuseumbezoekCafé Hopper L; De  Waelpl. A’pen  
Vrijd. 16 / 8 13.00 uLIERKE PLEZIERKE 3Randparking De Mol Bendedenlaan, Lier  € 10  Info volgt
Maa 19 / 8 19.00 uDingen-Doen-Dagen BeiaardconcertHandschoenmarkt  
     
16 / 6 11.00 uurVoorstelling “Achtergrond”De Groene Waterman Wolstraat 7, Antwerpen Dichter: Gust Peeters
30 / 6 16.00 uSporenviering & braadfeestHuize Machteld Giliam 8€ 12 € 14VSF Kempen Grobbendonk
11 / 7 14.00 uur11 juli-viering Gulden SinjorenConscienceplein Antwerpen  vrij  o a Voorpost