Vlaams Belang steunt Europees Boerenprotest

Vandaag was een grote delegatie van het Vlaams Belang met spandoek aanwezig op het grote boerenprotest in het Atomiumpark te Brussel. Europees Parlementslid Tom Vandendriessche was een van de gastsprekers op het protest. Volgens Vandendriessche zijn de boeren “slechts het eerste slachtoffer van de verregaande klimaatwaanzin van de EU”.

Volgens Vandendriessche worden onze boeren verjaagd van het land waar ze al generaties lang voor zorgen. “Ze moeten hulpeloos toezien hoe hun levenswerk wordt vernietigd. Boeren worden gedwongen om hun activiteiten stop te zetten en hun land te verkopen. Boeren verliezen dan niet alleen hun landbouwmiddelen, maar ook hun investering”, bemerkt Vandendriessche. “Deze waardevolle grond is vaak hun garantie voor hun pensioen en ze worden gedwongen om het goedkoop te verkopen, zodat het verspild kan worden aan onnodige natuurreservaten waar niemand om gevraagd heeft. Deze operaties zijn een schandaal.”

“DE REST VAN DE WERELD KOMT NIET EENS IN DE BUURT VAN ONZE HOGE STANDAARDEN EN TOCH STRAFT MEN ONZE BOEREN”

Vandendriessche stelde zich ook de vraag wat er nu echt groen is aan de ‘Green Deal’. “Europese boeren moeten hun bedrijf sluiten, zodat wij landbouwproducten kunnen importeren van de andere kant van de wereld, waar klimaatregels vaak niet eens bestaan. Is dit groen?”, vraagt het Europarlementslid zich af. “Daarnaast valt er ook geen ‘deal’ te bespeuren in de Green Deal, want wat krijgen wij of boeren ervoor terug? Nergens zijn de productieregels strenger dan bij ons, nergens is de landbouw geavanceerder dan in Europa. De rest van de wereld komt niet eens in de buurt van onze hoge standaarden en toch straft men onze boeren.”

“Sterker nog, wat deze boeren terugkrijgen is oneerlijke concurrentie. Deze EU wil met het EU-Mercosur handelsverdrag onze boeren onderwerpen aan import van goedkope producten geproduceerd aan lage kwaliteit”, besluit Vandendriessche. “Als zowel boerenorganisaties, dierenrechtenorganisaties als milieuorganisaties allemaal tegen dit verdrag zijn, weet je dat het voorstel helemaal fout zit. Vandaar benadrukte ik vandaag nog maar eens onze oppositie tegen het EU-Mercosur akkoord.”

VIND ONS IN UW BUURT