UNIA (weg ermee)
Ze noemen zichzelf een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Ze zijn ook zeer tevreden dat steeds meer mensen de weg vinden naar Unia. Dat bewijst dat ze nodig zijn, zeggen ze erbij. Te veel slachtoffers melden discriminatie niet omdat ze Unia niet kennen,’ zegt Els Keytsman, directeur van Unia.
Maar kent u UNIA voldoende? We lichten het even voor u uit.
In het verleden was dat clubje al de mening toegedaan dat de figuur van Zwarte Piet in elk geval anders moest voorgesteld worden dan een ‘domme, ondergeschikte of gevaarlijke zwarte’ man. Met andere woorden: Zwarte Piet moet verdwijnen, hij moet weg. In wollige, nietszeggende, linkse prietpraat, zijn het kampioenen. Zo zijn ze ervoor te vinden om de ‘discussie rond het sinterklaasfeest om te vormen tot een constructief maatschappelijk debat’.
UNIA , de officiële gedachtepolitie van dit land, is de opvolger van het op 15 februari 1993 opgerichte Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, ooit nog in handen van respectievelijk, Paula D’Hondt en Pater Leman. Terloops toch nog even vertellen dat de racismewetgeving in België er kwam op initiatief van Philippe Moureaux (PS), die er in slaagde Molenbeek de bekendheid te geven dat het vandaag wereldwijd heeft: weinig fraais ! Maar goed, terug naar UNIA.
De directie is momenteel in handen van de extreemlinkse (Groen) Els Keytsman. Want vergis u niet, achter de zogenaamde milieupartij, schuilt een partijtje met een zeer uitgesproken links gedachtegoed. Keytsman was trouwens een tijd actief in de politiek, als Groen gemeenteraadslid in Aalst. Ze verliet de ‘partijpolitiek’ in 2008 om de ‘Politieke Dienst’ van Oxfam-Wereldwinkels te leiden. In 2010 werd ze aangesteld als directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Begin 2016 maakte ze de overstap naar UNIA. Ze leidt UNIA samen met Patrick Charlier, die werkte voor de Liga voor Mensenrechten, eerst als juridisch raadgever, daarna als directeur. In 2001 ging hij aan de slag bij Unia en op 1 juni 2015 dienstdoend directeur.
Verder is er nog een Raad van Bestuur bestaande uit 21 vaste- en 21 plaatsvervangende leden. Deze dames en heren worden aangeduid door de kamer en de gewestparlementen.
Als je met velen rond de tafel zit, dan kost koken veel geld. UNIA krijgt federaal zo’n 8 miljoen euro toegestopt, maar dat is natuurlijk niet alles, zo blijkt. Bovendien is dit land de koploper in duistere organisaties die allen de rechten ter harte nemen. Er is al UNIA en het migratiecentrum MYRIA, het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. Nu wil de regering, waar de N-VA deel van uitmaakt, een Nationaal Mensenrechteninstituut tot leven roepen.
Die 8 miljoen voor UNIA klopt trouwens niet. Uit opzoekingzwerk blijkt dat de dotaties met 23.000 euro werden verhoogd voor UNIA, en met 19.000 euro voor MYRIA. En ook in de vleespotten van de deelstaten zit UNIA te graaien: 1.641.000 euro in 2015 volgens het jaarverslag. Dan is er nog 3.333.000 euro die de regering-Michel jaarlijks bij KB ter beschikking stelt van UNIA. Dit bedrag is afkomstig van de Nationale Loterij. Hoe meer u dus op de Lotto speelt, hoe meer u de gedachtepolitie ondersteunt.
Enkele data (het gaat nooit ver genoeg)
- 21 december 1965: naar een Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding: de aanloop
- De oprichting van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (1993)
- 1994-2004: het Centrum krijgt steeds meer bevoegdheden
- 2003: migratie en ‘niet-raciale’ discriminatie
- 2011: onafhankelijke instantie voor het VN-verdrag inzake de Rechten van Personen met een handicap
- 12 juni 2013, van één centrum naar twee: Unia en Myria
Tot daar de structuur en de inkomsten van de ‘racismebestrijders’
De ‘diversiteit’
Tot vervelens toe moeten we horen hoe zaligmakend de diversiteit – de levensverzekering van hongervernoemde organisaties – wel is. Die diversiteit – verscheidenheid, variatie, volgens Van Dale – geldt natuurlijk uitsluitend voor de smeltkroes van vreemde volkeren, die onze samenleving intussen geworden is en dagelijks nog aangroeit.
De linkse pers, een bepaalde politieke klasse en de culturo’s lijden blijkbaar aan ongeneeslijke vorm van politiecorrecte schizofrenie. Hier moet het divers zijn, daar mag het niet divers zijn. Hun nieuw stokpaardje, de genderneutraliteit, toont dat ten volle aan. De verschillen tussen man en vrouw – de belangrijkste èchte diversiteit in onze samenleving – zou er moeten aan geloven, als het van die verziekte geesten afhangt. Sommige warenhuizen, zoals Hema, om geen naam te noemen, gaan daar op in en bieden nog uitsluitend genderneutrale kinderkleding aan. Moeten onze jongens voortaan roze leggings gaan dragen, of de meisjes stoere jongenskleding met dito bottines? Laat het duidelijk zijn, voor het progressieve Vlaanderen, bestaan er geen verschillen meer tussen mannen en vrouwen. Het geldverslindende UNIA ligt ook daar op de loer.
Wanneer er in de gemeente Ternat een kapperszaak voor mannen opende, wisten we op voorhand dat dat voor links tandengeknars zou zorgen. Een puberaal gauchistisch feministje, een zekere Maartje Luif, vond dat niet kunnen. Wat had Maartje gedaan indien de oprichters van The Man Station geen kappers- maar wel scheerzaak hadden geopend ? Een scheersalon voor mannen vrouwen ? Wellicht hadden de feministen het ook niet geslikt. De idiotie is stilaan bereikt.
“Mannen moeten onder elkaar kunnen zijn wanneer ze maar willen. Dat klopt, thuis mag je vrouwen aan de deur tegenhouden. Maar als je onder de wet op de handelszaken valt, geldt het recht op gelijke toegang en gelijke behandeling. Dankzij dat soort wetten mogen we zwarte mensen niet achterin de bus laten plaatsnemen alleen omdat ze zwart zijn, mogen we joden niet uit het café weren omdat ze jood zijn, en als we een huurwoning weigeren aan een Marokkaan om het eenzame feit dat het een Marokkaan is, dan worden we beboet”, zo weet Maartje te vertellen.
We kunnen daar gemakkelijk op antwoorden, Maartje. Een bus, een café een huurwoning is er voor iedereen. Mannenkapperszaken en gynaecologen daarentegen, zijn er voor specifieke doelgroepen: ‘mannen en vrouwen’! En daar is heus niets mis mee.
Maar gelukkig hebben de meeste Vlaamse vrouwen en mannen nog gezond verstand. In de sociale media kon Maartje Luif op weinig begrip te rekenen. De meeste mensen vinden dat iedereen wel eens de kans moet krijgen om zich even met zijn eigen geslacht af te zonderen. Dat is de gezonde logica zelve.
De meeste geestesgenoten van Maartje, waaronder ons fameuze UNIA, zien overal racisme en seksisme, behalve als het in hun multicultureel kraampje past. Gescheiden zwemmen voor moslima’s moet kunnen, maar een mannenkapperszaak niet. Het zijn dezelfde hypocrieten die Jean-Marie Pfaff voor de rechter willen brengen voor een flauw vakantiemopje, maar anderzijds het oprukkend moslimextremisme vergoelijken en minimaliseren.
In mei vorig jaar had Romanie Schotte, Miss België 2016, prijs. Ze had op Instagram een foto geplaatst waarop ze in een bus zit, gekleed in roze. Haar bijschrift: ‘Pink’ en enkele hartjes erachteraan. Waarop iemand een zwarte medemens achter Schotte opmerkt en als commentaar schrijft: ‘That nigga’. Schotte antwoordt: ‘I know’, met een drolemoticon erbij. Puur uit fatsoen, zouden wij zo’n emotican niet gebruiken. Maar daar weeral racisme gaan bij betrekken is te zot. Alles wordt tegenwoordig zodanig uitvergroot dat het lachwekkende vormen begint aan te nemen. De vrijheid van mening – één van de grondwettelijke vrijheden – is zo goed als onbestaande geworden. We moeten onze woorden en geschriften wikken en wegen, willen we niet door UNIA vervolgd worden.
De vele miljoenen die naar die overbodige instelling gaan, kunnen beter aangewend worden, voor de zwaksten onder ons eigen volk bijvoorbeeld. UNIA neemt het bijna enkel op voor vreemdelingen, wat al een vorm van discriminatie op zich is. Een racismeklacht, uitgaande van een blank (mogen we dat wel schrijven) persoon, wordt weggelachen en krijgt meestal geen gevolg. Onze partij pleit dan ook voor de onmiddellijke afschaffing van het inter-federaal censuurgedrocht dat UNIA heet.
Weg met dat onding.
Roeland Van Walleghem