Van Grieken: “Miljoen kiezers mogen niet aan zijlijn blijven staan”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ging vandaag als eerste langs bij N-VA-voorzitter Bart De Wever in het kader van de Vlaamse regeringsvorming. “Het was een aangenaam en constructief gesprek”, zegt Van Grieken. “Een miljoen Vlamingen hebben op het Vlaams Belang gestemd. Zij mogen niet aan de zijlijn blijven staan, de keuze van de kiezer moet gerespecteerd worden.”

Vanmiddag om half 2 ging Van Grieken langs bij de N-VA-voorzitter op het Martelaarsplein. “We hebben het Vlaams politiek landschap overlopen en De Wever heeft aandachtig geluisterd naar onze inzichten”, zegt Van Grieken. “Vlaams Belang en N-VA hebben evenveel zetels in het Vlaams Parlement. Vlaanderen stemde nog nooit zo Vlaams en rechts. De wil van de kiezer moet gerespecteerd worden.”

De Vlaams Belang-voorzitter wijst erop dat het Vlaams Belang bijzonder goed gescoord heeft en maar liefst een miljoen kiezers heeft kunnen overtuigen. “Een miljoen kiezers mogen niet aan de zijlijn blijven staan”, aldus Van Grieken. “In een normaal land zou de kiezer gerespecteerd worden en zich uiten in regeringsdeelname. Dat is nu eenmaal hoe een democratie hoort te functioneren.”