Vermeend racisme uit de kindermond !

Vele senioren zijn gelukkige en fiere  grootouders, en wensen dat dat zo blijft.   De oma’s en opa’s  – of bomma’s en bompa’s – pikken het niet dat hun kleinkinderen voor wansmakelijke politieke propaganda worden misbruikt.  Kleine kinderen kan men namelijk alles laten zeggen.  Kinderen moet kinderen blijven.  De Groene Elke Decruyenaere, de Gentse schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd, afkomstig uit Aalbeke, heeft dat zo niet begrepen. Op kosten van de belastingbetaler heeft ze een ‘antiracistisch’ propagandafilmpje laten maken. In dat filmpje doen kinderen een aantal racistische uitspraken. Het filmpje eindigt met de boodschap:

“Kinderen en jongeren maken onze stad van morgen. Maar met onze haat weten ze geen raad.”  

Van wie die haat dan wel uitgaat, zegt ze er niet bij.

Feit is echter dat er een mogelijke strafrechtelijke angel zit aan deze zaak. Het verspreiden van racistische uitspraken is strafbaar. Bovendien werden kinderen aangezet om deze uitspraken te doen. Hier is duidelijk sprake van uitlokking, met het gebruik van minderjarigen als verzwarende omstandigheid.

Het Vlaams Belang overweegt klacht in te dienen tegen de Gentse schepen. (Het persbericht van het Vlaams Belang kan u hieronder lezen).

“Vlaams Belang overweegt klacht tegen ‘antiracistisch’ propagandafilmpje stad Gent – Vlaams Belang
Met grote verbazing neemt het Vlaams Belang kennis van het zogenaamd antiracistische propagandafilmpje van de Gentse schepen Elke Decruyenaere (Groen). In dat filmpje doen kinderen een aantal racistische uitspraken. Het filmpje eindigt met de boodschap “Kinderen en jongeren maken onze stad van morgen. Maar met onze haat weten ze geen raad.”
%d bloggers liken dit: