Vlaams Belang wil ontslag van Koen Geens

Vlaams Belang wil ontslag van Koen Geens

Tom van Grieken: “Iemand die er niet in slaagt een beleid te voeren dat gevaarlijke monsters als Steve B. van straat houdt, faalt als minister van Justitie”

Voor Tom van Grieken is het absoluut onbegrijpelijk dat multirecidivist en verkrachter Steve B., de verdachte van de moord op de 23-jarige studente Julie Van Espen, in 2017 veroordeeld werd tot vier jaar cel, maar sindsdien geen dag in de cel zat en gewoon vrij rondliep. Ondanks waarschuwingen van diens eigen vader dat hij in staat was tot moorden en een groot gevaar was voor  de samenleving.

Voor de Vlaams Belang-voorzitter  is de zaak symptomatisch voor de aan schuldig verzuim grenzende laksheid van het Belgische justitiebeleid van Koen Geens: “Het is al de zoveelste gevaarlijke crimineel of terrorist die veroordeeld werd, maar achteraf nieuwe gruweldaden kon plegen omdat hij niet in de cel zat – hetzij met een enkelbandje rondliep, hetzij op penitentiair verlof was, hetzij vervroegd vrijkwam, hetzij nog niet werd aangehouden. Denk maar aan Ibrahim El Bakraoui die tot tien jaar cel werd veroordeeld na het beschieten van een agent met een kalasjnikov, vervroegd werd vrijgelaten en mededader was van de aanslagen in Brussel.”  

De justitieminister maakt zich er ondertussen al te gemakkelijk vanaf door te stellen dat hij er moeite mee heeft dat de verdachte op vrije voeten was”, maar dat hij “het als minister van Justitie moest aanvaarden”.  Tom van Grieken: “Deze zelfverschoning van Geens is al te goedkoop en doorzichtig. De onderbemande en traagwerkende justitie, de lage straffen, de vele voorwaardelijke invrijheidsstellingen, het gebrek aan kordate opvolging van de handel en wandel van gevaarlijke sujetten als Steve B.,… zijn wel degelijk zijn verpletterende verantwoordelijkheid.”

Tom Van Grieken roept Geens dan ook op ontslag te nemen als minister van Justitie: “Een politicus die er niet in slaagt een beleid te voeren dat gevaarlijke monsters als  Steve B. van straat houdt, hoort niet op de post van minister van Justitie. Wie als minister van Justitie zo faalt in zijn kerntaak – het beschermen van de bevolking – kan niet aanblijven.”

Het Vlaams Belang hoopt tevens dat de moord op de betreurde Julie Van Espen een ‘wake-up call’ is voor de Belgische politiek en dat er nu eindelijk een einde wordt gemaakt worden aan de laksheid in het Justitiebeleid. Het Vlaams Belang wil dat het aantal strafrechters dringend wordt opgetrokken om de werklast te kunnen bolwerken, een afschaffing van de wet-Lejeune en andere vervroegde vrijlatingsmechanismen en de invoering van een ‘bijzondere levenslange opsluiting’ die verzekert dat terroristen en gevaarlijke recidiverende zedendelinquenten nooit nog de gevangenis kunnen verlaten.

%d bloggers liken dit: