Wat een hypocrisie: ‘ze vliegen in privéjet naar Davos om over de uitstoot te discuteren’!

Wat een hypocrisie: per privéjet – met het opgestoken vingertje – over ecologie gaan discuteren op het forum van Davos. Voor dit land zullen De Croo, Jambon, Lahbib en Petra De Sutter de hypocrieten van dienst zijn.  Wie er ook zal zijn is Ursula barones von der Leyen, de vrouw die ons heimwee doet krijgen naar Juncker. Verder zullen er een 50-tal staatshoofden en duizenden anderen (bedrijfsleiders, NGO’s, enz.) naar Davos vliegen in zo’n 2000 privéjets. De fine-fleur van het globalisme kan er rekenen op de bescherming van 5000 politiemensen en gendarmen.

Uit de studie blijkt dat het aantal particuliere vluchten van en naar luchthavens rond Davos tijdens het evenement twee keer zo hoog was als tijdens een gemiddelde week. Deze vluchten veroorzaakten de uitstoot van 7.400 ton CO2, vier keer meer dan tijdens een gewone week.

In 2022 betaalde de Vlaamse Regering 175.763,87 euro lidmaatschapsbijdrage aan het World Economic Forum (WEF) en 27.000 Zwitserse Frank (ongeveer 27.300 euro) als deelnameprijs aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister-president Jan Jambon op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Sam van Rooy.

RVW