Zwangere vrouwen worden zwangere mensen…..

Ons oog viel op een artikeltje van KVHV Gent m.b.t. de woke-waanzin. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?

Aan de Amerikaanse universiteit Harvard is een professor onder vuur komen te liggen omdat ze weigerde te spreken over ‘zwangere mensen’ in plaats van ‘zwangere vrouwen’. De prof in kwestie, Carole Hooven, wordt nu beschuldigd van ‘transfobie’.

Carole Hooven, auteur van een boek over testosteron, doceert evolutionaire biologie aan de universiteit van Harvard. In een interview met Fox News verklaarde ze dat zij en haar collega’s steeds vaker genderneutrale termen moeten hanteren, maar daar wil Hooven niet in meegaan. “Dat is nogal onmogelijk in het vak biologie”, hekelde ze. “Wetenschappen zijn gebouwd op feiten. En het is een feit dat er twee seksen zijn: vrouw en man. En wat we produceren, maakt dat we tot een van de twee behoren. Produceer je eieren, dan ben je een vrouw. Produceer je sperma, dan ben je een man. Tegenwoordig lijkt het alsof biologie er niet langer toe doet, enkel hoe we ons voelen en identificeren lijkt nog belangrijk.”

Die uitspraken schoten in het verkeerde keelgat bij de directeur van de Taskforce Diversiteit en Inclusie aan hetzelfde departement. “Ik ben ontzet en gefrustreerd door de transfobische en schadelijke opmerkingen van een lid van mijn departement in een interview met Fox en Friends”, schreef ze op Twitter. “Inclusief taalgebruik zoals ‘zwangere mensen’ toont respect voor iedereen die de mogelijkheid heeft om zwanger te worden, niet enkel cis vrouwen. Het is belangrijk dat studenten geneeskunde en biologie die inclusieve taal leren en kunnen hanteren.”

Opiniemaker Dyab Abou Jahjah, in een vorig leven het gezicht van allochtone onvrede over racisme, vreest dat deze genderneutrale termen binnenkort ook aan onze universiteiten hun opwachting zullen maken. Dat hoeft niet te verbazen, gelet op de rol van de Verenigde Staten als kanarie in de cultuurmarxistische koolmijn. Op de webstek van ‘onze’ Alma Mater staat te lezen dat de UGent (trans)genderneutraal taalgebruik in haar communicatie “erg belangrijk” vindt. Het is dus een kwestie van tijd vooraleer professoren ook hier verplicht worden om te spreken over ‘zwangere mensen’ in plaats van ‘zwangere vrouwen’.

De woke-ideologie is totalitair van aard en verandert onze universiteiten in plaatsen waar we leren wát we moeten denken, in plaats van hóé we moeten denken. Het staat echter als een paal boven water dat deze ideologie inherent antiwetenschappelijk is, daar zwangere mannen simpelweg niet bestaan. Dat merkt ook Abou Jahjah fijntjes op: “Hun identiteit bepalen transmensen zelf. Maar de wetenschap kunnen ze niet zelf bepalen of veranderen op basis van ideologie.” (KVHV Gent)

%d bloggers liken dit: