8 miljoen Fransen stemmen op Marine Le Pen

Het Vlaams Belang feliciteert FN-voorzitster Marine Le Pen met de klinkende verkiezingsoverwinning die zij behaalde bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk.  Nooit eerder zette een kandidaat van sociaal-rechts een dergelijk resultaat neer.

Met een indrukwekkende score van 22 procent overtreft Marine Le Pen de stoutste verwachtingen. Niet minder dan 8 miljoen Fransen schonken hun vertrouwen aan de kandidaat van onze zusterpartij. Na de presidentsverkiezingen van 2012, de Europese verkiezingen van 2014 en de regionale verkiezingen van 2015 zet het Front National zijn electorale opmars verder en bevestigt hiermee haar leidersplaats in het Franse partijlandschap.

Nadat in maart in Nederland de PVV van Geert Wilders een kwart aan zetels won, lijkt dus ook in Frankrijk de volgende dominosteen te zijn gevallen. Overal komen de kiezers in opstand tegen het establishment. Ze hebben lak aan massa-immigratie, hyperglobalisering en politieke correctheid. De standpunten van het Front National stuiten weliswaar op heftige kritiek van de traditionele partijen, maar worden door de man in de straat onmiskenbaar gesteund.

De opeenvolgende verkiezingsoverwinningen van het FN tonen volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan dat de standpunten van partijen zoals het Vlaams Belang actueler zijn dan ooit en beantwoorden aan wat steeds bredere lagen van de bevolking denken. “De strijd voor identiteit, nationale soevereiniteit, sociale rechtvaardigheid en tégen massa-immigratie en EU-bemoeizucht – komt door de verkiezingsoverwinning van Marine Le Pen opnieuw bovenaan de politieke agenda”, aldus Van Grieken.

Het spreekt voor zich dat er in de komende week een ongeziene haatcampagne zal losbarsten tegen Marine Le Pen. De kiezer zal de daver op het lijf worden gejaagd. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zond de presidentskandidate van het Front National daarom per brief zijn succeswensen voor de uiterst spannende tweede ronde op 7 mei.    

%d bloggers liken dit: