Cabaretier Hans Teeuwen: “Woke heeft niks, alleen maar boosheid” (PAL NWS)

In een interview met De Telegraaf stelt cabaretier Hans Teeuwen de woke-revolutie aan de kaak. “Het is in de culturele wereld nog veel erger dan de mensen denken”, waarschuwt hij.https://c47a83556706b4bf0427df0fbf164416.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Teeuwen wijst onder meer op het genderneutrale Gouden Kalf, “waar niemand zat op te wachten”. “Off the record klagen collega’s steen en been. Voor die woke-activisten is alles een machtsstrijd. Woke heeft niks, geen muziek, geen lol, alleen maar boosheid en verontwaardiging”, hekelt hij. “Ik vind ze knettergek, maar ze zijn wel bevlogen en fanatiek.”

Volgens Teeuwen haken veel mensen af als het in de kunsten alleen nog om diversiteit en inclusiviteit gaat. “Je zag het bij die Gouden Kalf-uitreikingen: er keek geen hond naar”, illustreert hij. “Er is geen enkele interesse meer. En dat was al voor de coronacrisis zo. Het levert natuurlijk ook niks spannends op als je je door je subsidieverstrekkers in een ideologische hoek laat duwen. Dan zit er uiteindelijk alleen nog een heel braaf, NRC-lezend publiek in de zaal, te kijken naar een voorstelling over uitsluiting en racisme. Terwijl het in die cultuurwereld toch echt wel meevalt met racisme, daar kan ik mijn hand voor in het vuur steken.”

“Er wordt gewoon helemaal niet gediscussieerd, en als ik dat al eens probeer zie je ze vaak schrikken, alsof ze het in Keulen horen donderen”, zo vat Teeuwen het verloop van de gesprekken met zijn linkse collega’s samen. “Maar de meesten voelen inmiddels wel aan dat dat jaren 60-verhaal – afgeven op burgerlijkheid en bekrompenheid en op christenen en zo – wel een beetje op is. Ze zijn ook meer over zichzelf gaan praten, in plaats van over politiek-maatschappelijke thema’s. Ik vond het in die wereld al snel saai en trok naar Theo (Van Gogh, red.). Daar gebeurde van alles. Met Theo was het nooit saai.”

%d bloggers liken dit: