De neutraliteit van de VRT

In ‘De Afspraak’ van maandag 13 november, kwam de Noorse dokter Mads Gilbert (zogezegd vanuit Gaza) in beeld en aan het woord. Tijdens de beelden is het geschreeuw van Palestijnen in een ziekenhuis hoorbaar. Ze noemden dit een ‘getuigenis’. Maar wat blijkt? Mads Gilbert is helemaal niet aanwezig in Gaza, en al zeker niet in het al-Shifa ziekenhuis. De talrijke factCheckers van de staatszender, die Jan en alleman in de gaten houden,  zaten waarschijnlijk in de kroeg, want anders hadden ze geweten Mads zich in Caïro bevond, niet in Gaza.

Mads zijn video, waarin hij vol gespeelde dramatiek, roept: “Kan u het geschreeuw uit het al-Shifa ziekenhuis horen?” en waarop schreeuwende mensen te horen zijn, is dus zeer duidelijk bewerkt op een zeer vernuftige manier.

Bovendien zal de VRT goed geweten hebben dat Mads niet alleen arts is, maar ook een activist en politicus van Noorse communistische partij. In het verleden kwam hij al in opspraak toen hij weigerde om Noors medisch personeel voor de NAVO-hulptroepen ten tijde van het conflict in Afghanistan op te leiden. Het is ontoelaatbaar dat de VRT doelbewust, of door journalistieke onkunde, zulke propaganda verspreidt. Tot op heden heeft de VRT dit ook nog niet publiekelijk rechtgezet.

RVW

Foto: https://nl.freepik.com

%d bloggers liken dit: